jueves, 22 de noviembre de 2012

Des de la meva finestra






















Una bandera per tapar un forat a la cartera
Desprès de muntar una diada espectacle, en la qual no va tenir cabuda ni la més mínima referència a solucionar els problemes dels catalans, sinó que en essència, es va preferir donar tot el protagonisme al crit independentista, el president Mas, fent veure que aprofitava l’eufòria del moment, va convocar eleccions anticipades per finals de novembre.

Què ha passat? Doncs que en comptes de canviar la nefasta línia econòmica de l’anterior tripartit, el govern “dels millors” (com ens va prometre Mas), va optar per continuar transitant per la mateixa drecera.
Mas va prometre en l’anterior campanya electoral, adreçar l’economia, però si ha estat incapaç d’adreçar el que té més a mà, es a dir, la marxa econòmica de la Generalitat, com pot pretendre incidir en l’economia ciutadana que li queda bastant més lluny?  I és que els problemes ciutadans, ben lluny de solucionar-se han augmentat.

El resum de tot, és que el tripartit va deixar uns deutes de 35.000 milions d’euros i ara, dos anys desprès, els deutes de la Generalitat han augmentat fins als 43.000 milions. Es a dir, en comptes de reduir deutes, el que han fet és augmentar-los, a més d’introduir quantitat de retallades. Aquest és el pobre resum que Mas pot oferir a l’electorat, quan convoca eleccions invocant el sentiment de “poble oprimit”, una opció que sembla poc cohesionadora i constructiva, però sobretot, no sembla una ruta clara per a eliminar el deute.

El debat independentista davant del deute, es pot comparar a una parella de nuvis que compra un pis per a viure signant una hipoteca. Hi ha casos que la unió civil acaba en divorci, però s’han de pagar els deutes, perquè no oblidem, són dues persones i la meitat d’aquest import el deu cadascun. En el cas de la relació entre Espanya i Catalunya, resulta ser que tenim també una gran hipoteca ciutadana en forma de deute públic. Si dividim els 900.000 milions d’euros pel nombre d’habitants, veurem que a Catalunya devem 150.000 milions d’euros. Aleshores, si ens tenim de “divorciar” d’Espanya, primer hem de pagar els deutes. I com ho pensa fer en Mas, si té un gran forat a la cartera de la Generalitat?  Sortint a 20.000 euros per habitant, ens podem preguntar si tots podrem pagar aquest import  (suposant que paguéssim tots)?

Uns dies abans de la diada, la Generalitat va demanar 5.450 milions d’euros a Madrid com rescat, per pagar farmacèutiques y entitats socials. Sens dubte aquesta petició escenifica un bon forat a la cartera i aquest mes rebrà 3.288 milions del Fondo de Liquidez Autonómica. 

La premsa acaba de publicar un informe policial segons el qual, la Unidad de Delincuencia Económica y Fiscal (UDEF), diu que CDC es va finançar irregularment, amb diners que rebien d’empreses adjudicatàries d’obra pública, en total 6,5 milions d’euros, per tant, això deuen de ser comissions, que segurament haurem pagat entre tots. I a  més a més, s’acaba de publicar, que la fundació de Convergència, CatDem, ha percebut un total de 2,1 milions d’euros en subvencions de la Generalitat. 

L’informe policial publicat, explica que presumptament, part de les comissions cobrades per CiU a les empreses, van anar a parar a comptes suïsses de Mas i Pujol. En fer-se públic, Mas va declarar que “tot és un muntatge” i que “ataquen a Catalunya”, però no es veritat, només l’ataquen a ell, per tenir indicis, de que ell té a veure presumptament amb la corrupció.

Davant de tot això, Mas no para de denunciar “l’espoli fiscal a Catalunya”. Però, està en condicions Mas, de criticar espolis aliens?

Tot el qual deixa palès els veritables motius de truncar la legislatura a dos anys de començar-la, d’una part l’ofec econòmic de la Generalitat, i per un altra, un diari acaba de publicar, que els informes de la policia, els coneixia des de fa un any el Jutge, però també en Mas...

¡Tot plegat resulta ser vergonyós!

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]