miércoles, 14 de noviembre de 2012

Des de la meva finestra







La independència i la qüestió europea
La campanya electoral de les autonòmiques a Catalunya, ha començat posant l’èmfasi en que es parli tant d’independència, que no es pugui parlar ni un moment de polítiques industrials, ni laborals, ni de com mitigar les altes taxes d’atur, ni d’economia, o de polítiques socials.

Recordo quan en les passades eleccions vaig preguntar a una militant de CiU, que quin significat tenia, tot allò del dret a decidir que es portaven entre mans. Tot és propaganda, va comentar. Però tot i sent possible que aquesta persona no estigues realment, en l’entrellat de la qüestió, tinc la impressió, de que tot havia estat prèviament planejat com diuen, amb nocturnitat i temps, molt de temps.

Mas va declarar fa poc que: “Ni els tribunals, ni les constitucions, ni res que ens posin pel davant, aconseguirà frenar el camí cap la independència amb la força de la democràcia”. El que passa és que s’ha de dir la veritat de les coses: contraposar els tribunals i la Constitució a la força de la democràcia, acaba destruint el mateix concepte de democràcia en sí mateixa, doncs, tribunals i Constitució varen sortir de la democràcia.

El procés sobiranista d’en Mas, tindria algun sentit, si proposés canviar la Constitució i aconseguís els recolzaments necessaris. Un cop fet aquest camí, sense saltar-se els tribunals a la torera, podria convocar tants referèndums com volgués.
  
Si no és així, si no es respecten les regles del joc avui establertes, totes les comunitats autònomes tindrien el mateix dret a saltar-se la Constitució i el tribunals, en tot allò que més els hi convingués.

Però és que a més, l’idea o l’atreviment de Mas, en voler preguntar-nos als ciutadans, si volem pertànyer a una Catalunya fora d’Espanya però dintre d’Europa, és una qüestió que no depèn de la gent de Catalunya, ni tan sols de la gent d’Espanya, sinó de la Unió Europea. I dintre la UE ja tenen prou embolic econòmic i prou  por, a crear un precedent, com pot ser incorporar a la Unió, països secessionats, amb més motiu, si hi ha brega interna amb el país del qual es vol separar.  Penso, que aquesta podria ser l’explicació del perquè, la Comissaria Reding va rectificar, i ara manté una opinió al respecte, que contraria a l’entusiasme independentista.  

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]