lunes, 15 de octubre de 2012

La Tira
























Un “jo no soc dels vostres”, per justificar una desigualtat

Últimament estan sortint a la premsa cartes de veïns/es de Cappont, que en el fons denoten sentir-se maltractats per l’Ajuntament, criticant el tracte de favor que es dona a una altra entitat que té seu en el Centre Cívic del barri, en detriment dels drets de l’Associació de Veïns.
Pel que sabem, aquesta situació no és gens nova, sinó que fa anys que es ve donant: sembla que hi hagi molt “bona sintonia” entre l’actual alcalde i la presidenta de l’Àrea de la Dona, es clar que aquesta situació es donava també amb l’anterior alcalde, per tant la cosa ve de lluny.

Al passat mes de març va canviar la Junta de l’Associació de Veïns, però tot i seguint amb la tradició del nostre Ajuntament, tot continua igual: l’Ajuntament enfrontat amb l’Associació de Veïns. De fet, tot es pot resumir amb la frase que els va dir a la Junta de la AVV la regidora de Participació, en la reunió que van tenir per intentar resoldre els problemes: “Potser el que passa, és que jo no soc dels vostres”. Una mostra clara de sectarisme, oblidant que quan s’està en un càrrec públic, s’ha de donar a tots el mateix tracte, encara que no siguin dels seus. S’ha d’intentar ser just i que tothom acompleixi la mateixa normativa i no una altra. En poques paraules, ha d’haver un tracte d’igualtat.
Diu que en el decurs de la reunió i quan li cantaven les veritats, la regidora de Participació deia sentir-se “insultada”. A més, una cosa que li van recordar a la regidora, és que ella no paga el sou dels socis/es de l’Associació de Veïns, però ells si paguen el de la regidora.

En tot cas, només donarem una dada significativa: durant vint-i-cinc anys hi ha hagut en l’Associació de Veïns de Cappont, un total de vuit Presidents i tots han acabat enfrontats amb l’Ajuntament. La clau de la situació, pot estar en la clarificadora frase de la regidora de Participació: “Potser el que passa, és que jo no soc dels vostres”. D’igual manera pot ser significatiu, que en vint anys, la presidència de l’Àrea de la Dona no hagi canviat mai.

Una altra cosa a tenir en compte, és que l’Associació de Veïns signa cada any un Conveni “de col·laboració” amb l’Alcalde, on hi surt el reconeixement escrit, de que per l’Ajuntament, “l’AVV serà l’interlocutor vàlid per tractar els assumptes del barri”, però ara i sempre, en comptes de fer-los costat, els discrimina en favor d’una altra entitat i quan no és una, és una altra, potser amb la finalitat de que s’enfrontin entre elles, deu de ser allò del “divideix i venceràs”.
Sense anar més lluny, diuen que al passat dilluns quan l’Associació de Veïns començà un nou curs de cuina va estar boicotejat: es van trobar que tres quarts d’hora abans de l’horari d’acabament assignat, l’ordenança del Centre només feia que entrar a la sala a interrompre l’acte, dient que tenien d’acabar, en clar favoritisme cap l’altra entitat, es a dir, uns tenen d’acabar abans d’hora perquè altres puguin començar a l’hora en punt. Aquí cal afegir, que la regidora de Participació acaba d’assignar, casualment o potser no tant casualment, una sala gran que sempre havia estat “polivalent”, en us exclusiu a l’Àrea de la Dona, la qual podien haver utilitzat en comptes de buscar l’enfrontament veïnal. 

I quina solució hi dona a tot això l’Alcalde de Lleida que sempre parla de cohesió? Doncs no cap. En la practica aquesta es la seva manera d’entendre la cohesió. Com en altres ocasions, no demostra amb els fets, practicar la cohesió que diu, sinó tot al contrari. Ell està en altres assumptes, que no són resoldre els problemes de ciutat, sinó en resoldre els seus problemes polítics personals, però ell és qui cobra per a fer d’Alcalde, i no poc. Però realment és ell, qui fa d’Alcalde, o hi ha algú altre que dirigeix els assumptes i ell només és un manat? Ens temem que lamentablement la realitat sigui aquest últim supòsit.

Mentrestant continuï el favoritisme de la regidora de Participació i l’Alcalde estigui en altres assumptes, el malestar entre els socis/es de l’Associació de Veïns en vers l’Ajuntament de Lleida està assegurat.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]