martes, 23 de octubre de 2012

Des de la meva finestra





















El futur no sembla ser altre que, dependència, sí o sí

Els desafiaments vetllats, o potser no tan vetllats, per part del Govern de la nació cap les intencions secessionistes de Mas i les d’aquest contra el Govern central, no fan més que tibar les relacions entre ambdues institucions.
Insinuar que es pot enviar la Guardia Civil per defensar la Constitució, és contestat des de l’altra banda amb intencions de plantar cara amb els Mossos d’Esquadra, incloent-hi que aquests contesten al Govern de Mas, dient que ells només estan per acomplir la llei. Tot és senzillament l’escenificació d’un enfrontament purament electoral.

Les teories de Mas, diguem-ho clar, no són més que campanya electoral amb la clara intenció d’obtenir uns bons resultats electorals que li garanteixi poder mantenir-se en el poder de la Generalitat, ja que ni tenint majoria absoluta en el Govern de Madrid, es pot incidir en les polítiques que ens venen imposades des de la UE

Diguin el que diguin els dirigents de CiU, tot sembla ser una fugida endavant, per tal de que parlant del sentiment de “poble oprimit”, no es parli dels veritables problemes reals i quotidians dels catalans. Sembla que el govern de Mas no ha estat a l’altura de les circumstancies: no ha rebaixat el deute, sinó que l’ha augmentat, però tampoc ha rebaixat la taxa d’atur, ni ha eliminat les retallades a ciutadans, per tant, només desplega electoralment la bandera, per tal d’amagar el fracàs del seu govern.

Ara Mas acaba de declarar, que si Catalunya acaba sent independent, hi hauria “millors pensions i un sistema sanitari sense més retallades”. Sembla increïble que digui això, precisament qui ha fet les retallades més grans de tot l’Estat.
En tot cas, el que no explica, es el que entén ell per Independència, quan ja fa dos anys que estem a les ordres dels alemanys, qui ara proposen crear el nou càrrec de Supercomisari Europeu de Pressupostos, és a dir un controlador de pressupostos, quan el pressupost és la base de la política. Som per tant, clarament dependents.

Tampoc explica Mas, com ho farà per desempallegar-se de la part proporcional del rescat que ens tocarà pagar als catalans i que segons diuen, ben aviat rebrà Espanya, es clar que aquest argument perjudica i molt, la qüestió independentista de Mas, qui segueix mantenint que farà referèndum, sí o sí, malgrat que estar el país immers en un rescat econòmic, no signifiqui altra cosa que, dependència sí o sí. 

Pot passar que en les eleccions de novembre, Mas tregui majoria absoluta, aleshores haurà de dur a terme la utopia que ha anunciat, perquè sinó ho fa, els que ara el segueixen enfervorits es giraran contra ell.
Una altra possibilitat a considerar, podria ser molt al contrari del que ell diu, que es sentis en una posició més còmoda, no treien majoria absoluta, aleshores haurà de pactar amb un altre grup, la qual cosa els hi permetria poder acabar simulant al cap d’un temps una manca d’enteniment. Seria en definitiva, una situació ideal per a continuar fent-se la víctima, com sempre.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]