lunes, 24 de septiembre de 2012

La Tira


  
Una confusió involuntària o desitjada?

El nostre alcalde, Àngel Ros, va muntar en els primers dies de setembre una interessant conferencia al Saló de Plens de l’Ajuntament de Lleida. El conferenciant, catedràtic, Isidre Moles, va dissertar amb molt de seny sobre el catalanisme. Va explicar que el catalanisme consisteix amb defensar i practicar la cultura catalana, tot i remarcant que era un tema purament cultural.
Desprès va afegir, que la independència és una altra cosa, dient que avui per avui, no es pot aconseguir per alguns motius: a Catalunya encara hi ha molt caciquisme, molta corrupció i molta desunió.

L’alcalde Ros que estava present en l’acte, feia fila de estar molt atent al que estava explicant el conferenciant, però desprès de veure’l per la televisió a la manifestació de Barcelona, em dona per pensar que Ros, no va entendre res del que deia el conferenciant. A més, Ros sempre diu que ell és “de l’ala catalanista del partit”, aleshores que hi fa un catalanista com Ros, en una manifestació independentista?

Si Ros s’hagués pres la molèstia de consultar el que diu la normativa del Tractat Europeu, s’hauria assabentat sobre quin és, el mecanisme legal que ha de complir un país que per poder entrar en la Unió Europea: primer ho té de sol·licitar, però desprès els que ja són socis, ho tenen d’acceptar per unanimitat. En aquest cas, només que Espanya votés no, Catalunya ja no podria entrar a la UE. Serà que Ros ho va entendre tot al inrevés? Què va passar? Es va confondre el nostre alcalde, o es que va estar una confusió desitjada?

No serà que tota la moguda de la manifestació, clarament en favor de la independència o del secessionisme, en el fons no és res més que un tema electoral, que li permetrà a CiU, convocar eleccions anticipades amb certes garanties, en els primers mesos de l’any vinent, tot i contant amb el posterior pacte amb altres partits independentistes del Parlament como ERC, que semblen aspirar a formar un altre tripartit? Doncs tinc entès, que els manifestants del dia 11, no eren tots votants de CiU, sinó que n’hi havia també de altres partits.

Fa pocs dies, Ros (a qui no li agrada ser criticat) criticava la pujada de l’IVA que a fet el Govern de Rajoy, dient que era “equivocada i enginyeria financera”. De igual manera va remarcar que el president de la Generalitat, Artur Mas, va reclamar que la pujada parcial de l’IVA fos revertida a la Generalitat, cosa que Rajoy no va acceptar. El que Ros no va explicar, és com es faria des de la Catalunya independent, per aconseguir reduir considerablement, la taxa d’atur que patim i el deute públic dels 42.000 milions que té la Generalitat. I quina “prima de risc” tindria aleshores la Generalitat de Catalunya per finançar-se.

I no serà que Ros, havent perdut molta influencia en el sector dominant del seu partit, es vol atansar cada cop més, a allò que CiU promou i en diu: “La Casa Gran del Catalanisme” i per tal motiu ajuda a la causa?
Podríem acabar veien a Ros com diputat de CiU?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]