lunes, 17 de septiembre de 2012

La Tira



Els Veïns del Centre Històric reivindiquen la Dignificació del Barri

Des de fa uns anys, hi ha un moviment ciutadà a Lleida, que reivindica la dignificació del la zona de Centre Històric de Lleida. Aquesta barriada per tenir la condició de barri antic, té la major concentració d’edificis vells de la ciutat, per tal causa, en aquests edificis és on estan els pisos amb un preu de lloguer o de venda més barat. El baix preu atrau a una capa social formada per gent amb pocs recursos i nouvinguts, que es concentra en aquesta zona.

La Plataforma per la Dignificació del Pla de l’Aigua, formada per veïns de la zona, denuncien reiteradament des de fa anys, “un ambient insostenible d’incivisme en el barri”. La Plataforma denuncia, consum d’alcohol i drogues, baralles continues fins altes hores de la nit en la via pública, incívics i prostitutes captant clients pels carrers impunement, el funcionament d’un centenar de bars il·legals en pisos, el tràfic de droga al barri, les amenaces a que són sotmesos els veïns del barri que criden l’atenció als incívics.
Acaben dient, que a pesar d’haver denunciat una i altra vegada aquesta situació davant totes les administracions, continuen veient, “la incapacitat, ineficàcia o falta d’interès per resoldre aquests problemes”.

Diuen estar dolguts amb els Mossos d’Esquadra però encara més amb la Guardia Urbana. Alguns d’aquest veïns manifesten expressament no entendre massa a que es dedica la Guardia Urbana de Lleida, doncs en els últims anys han duplicat el nombre de efectius i a més fa pocs anys, es va crear un nou càrrec com és el del Intendent per millorar el servei. Concretament es pregunten, que deuen fer, o a que és dedica el cos policial de l’Ajuntament de Lleida?

Així estan les coses a Lleida: si qualsevol de nosaltres para el seu automòbil en doble fila, per carregar o descarregar-lo i és enxampat per la GU, li cau una bona multa per infringir la normativa, en canvi a tots aquests incívics que campen pel Centre Històric, infringint no ja normativa municipal sinó també lleis, no són gaire molestats per l’autoritat i a les proves ens remetem.
En qualsevol cas, informem als veïns de la Plataforma per la Dignificació del Pla de l’Aigua, que amb la llei a la mà, el cap màxim de la Guardia Urbana és sempre l’Alcalde, un alcalde pot ser massa ocupat demanant la independència.


Plataforma del Pla de l’Aigua de Lleida

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]