miércoles, 19 de septiembre de 2012

Des de la meva finestra



Un canvi d'imatgeA primers de mes, va haver ball de bastons a can PSC. La cúpula del partit era poc menys que la mateixa des de feia uns trenta anys i a més, estava llastada pel gran deute que va deixar al seu pas, per l’anterior desastrós govern de la Generalitat. Ara el deute ha començat a pesar sobre les espatlles del govern de Mas, qui es dedica amb afany a retallar en Sanitat Pública, en Educació i en sous de funcionaris, però sembla no voler retallar ni empreses públiques ni ambaixades ni d’altres despeses supèrflues. El que Mas denomina “Pacte Fiscal” no seria més que una bona propina per no retallar aquestes despeses sumptuàries. Per posar un exemple, diré que el primer ministre de Finlàndia, va venir a Madrid per a reunir-se amb el president Rajoy, portant tres acompanyants i dos guardaespatlles. Poc a veure amb la visita de Mas a Boston i Nova York, acompanyat de un seixantena de persones. Despeses a pagar entre tots, es clar.

Però tornem a can PSC, on a primers de mes i atansant-se la diada de modulació independentista, van preveure que l’esdeveniment podria col·locar visualment parlant, al PSC en el mateix sac independentista que ERC i CiU. Amb la qual cosa, més que donar una imatge “d’oposició”, podrien ser vistos fins i tot, com a “composició” de govern. I no oblidem que el PSC va apostar per ser vist com una clara oposició a l’actual govern de CiU, aquest és el motiu, pel que no van voler fer pacte de govern amb CiU. Un pacte que va fer el PP i que s’acaba de trencar, vista la deriva independentista.

Ja fa temps, es va remoure a Ernest Maragall de la Executiva, juntament amb la regidora d’Economia de l’Ajuntament de Lleida. Ara el primer secretari Pere Navarro, ha canviat a Nadal com a president i al portaveu del grup Miquel Iceta, també a Higini Clotas. Els membres importants de la cúpula que es deien catalanistes, han estat rellevats a càrrecs molt menors, tal i com va estar apartat l’alcalde Ros en l’actual Executiva.

La idea era donar la imatge de fer pinya amb el PSOE de Madrid, que no vol sentir a parlar de participar en cap escena independentista. Els últims canvis tant precipitats, van estar per permetre a Navarro poder mostrar al PSC com una real oposició, proclamant el diumenge: “Al PSC no som independentistes”, mentre Mas, que ha estat muntant durant uns dies amb gran pompa, una escena independentista, es va quedant cada cop més sol i fins i tot podria ser que aquesta moguda, se l’emportes a ell per davant.

Navarro vol donar, com és natural, una aparença de normalitat i de distensió dintre el partit, quan la realitat és totalment al contrari i l’amenaça de Maragall ho prova, dient que ell continua sent diputat al Parlament i a partir d’ara votarà en consciència. Una cosa està ben clara, Maragall no tornarà a ser diputat en les properes eleccions i els defenestrats dels càrrecs, més aviat que tard, aniran quedant apartats del càrrec el que ara han estat relegats. El clàssic en aquests casos, és que els defenestrats s’organitzin temporalment en una corrent paral·lela de curta vida i sigles pròpies.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]