viernes, 7 de septiembre de 2012

Des de la meva finestra



De veritat som tots iguals davant la llei?

Tots hem sentit com alguns dels nostres polítics, s’omplen la boca parlant d’igualtat; tots som iguals davant la llei, diuen. Bé, aquesta qüestió es pot plantejar per teoritzar sobre allò que en diuen drets fonamentals, un altra cosa però, resulta ser la aplicació, o la practica d’aquestes teories.

Fa poc es va publicar, que un veí d’Alcarràs va estar detingut per ser el propietari d’una finca, en la que al mig d’un camp de gira-sols hi havia plantades 180 plantes de marihuana, mentre unes altres 60 estàvem en un magatzem pròxim.
És de suposar, que si la policia troba les plantes, el primer sospitós devia ser el propietari, sinó tenia informació en contrari. El cas és que el propietari va ser detingut i va haver de declarar davant el jutge. Ara serà la justícia la que determinarà la culpabilitat o la innocència del propietari. Però també es podria donar el cas, de que en el moment de fer la seva declaració davant el jutge, el propietari acabés dient, que tal vegada algú ho havia deixat allí i que ell no sabia res d’aquelles plantes.

El ex conseller de Governació, Ausàs, va estar detingut en trobar-se tabac de contraban en el seu magatzem de la Seu d’Urgell, en aquest cas, ja es sap que serà jutjat per tal qüestió.

Malgrat tot, no es va veure la mateixa contundència en un altre cas bastant conegut i que es va saber a primers de juliol, quan va caure una casa del carrer la Palma a Lleida. La Vanguardia va publicar que en la casa enfonsada, quan s’estaven buscant supervivents, es va trobar gran quantitat de droga.
Es va dir, que el propietari tenia els habitatges de la casa llogats a immigrants. Seguint el mateix procediment que a Alcarràs i a la Seu, sembla que hauria d’haver estat detingut el responsable d’aquest delicte, ja sigui el llogater, o el propietari. O pot ser tots dos, fins esclarir de qui era la droga. En aquest cas però, no vam saber que es donés cap detenció ni una.

Tal vegada, esbrinar per part de la justícia, de qui era la droga o saber qui era el delinqüent, podria molestar a algú.


Sembla que hi hagi dues vares de mesurar. Pot ser no està tant equivocat aquell que diu allò de: “Tots som iguals, però uns són més iguals que uns altres”.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]