lunes, 27 de agosto de 2012

La Tira



Misteris del Centre Històric

Al passat 2 de juliol, va haver un greu sinistre a Lleida, un edifici del Centre Històric es va desplomar. Afortunadament no van haver víctimes, només dos ferits lleus, doncs un immigrant que tenia una botiga davall, en veure que d’una escletxa de la paret queia sorra a terra, va avisar immediatament a traves del porter elèctric, als veïns que estaven a l’edifici, els quals van poder sortir amb el temps just per no ser atrapats pel esfondrament.

Les causes del sinistre no han estat explicades, però segons la nostra consulta feta a un arquitecte, en aquests casos el que més sol fallar, és la paret mitgera. El dia del sinistre, l’alcalde, Àngel Ros va declarar, que es desconeixen les causes, per les quals es va ensorrar el número 16 del carrer Tallada, explicant que l’edifici del costat es va enderrocar fa un any i afegint que l’últim informe municipal de control del edifici, del passar més de març, diu que les parets estaven en bones condicions.

Resulta que al febrer de 2006, es va aprovar una “Ordenança reguladora de les condicions de manteniment de la seguretat dels edificis en el Centre Històric”, en la que, en l’article 6.1 es diu: “L’Ajuntament podrà exigir als propietaris, en qualsevol moment, la presentació del certificat de seguretat”. Aquesta ordenança inclou un Plànol de la zona, dintre de la qual queda el carrer Tallada.
D’altra banda, al desembre del 2006, es comunicà oficialment a la propietat de Tallada 14, que els serveis municipals, consideraven que el seu edifici estava en estat de ruïna i que per tal causa se li ordenava la demolició immediata.

Tots sabem, que tractant-se d’edificis tant vells, quan hi ha una demolició d’un edifici, els edificis del costat estant en perill, doncs es veu que s’apuntalen entre ells. Per tant, l’Ajuntament havia de tenir sospita i per tant la prevenció, de que Tallada 14 no estava segur i amb l’ordenança a la mà, podien demanar-li a la propietat, certificacions sobre l’estat del edifici en “qualsevol moment”.

L’Alcalde va dir, que té un informe del més de març, on consta que les parets estan en bones condicions.
Bé, quan en aquests mesos no hi ha hagut pluges torrencials que podien haver deteriorat les parets, algú pot creure que en només tres mesos, les parets, s’han pogut deteriorar, passant de estar en “bones condicions”, a estar en ruïna? S’ho pot empassar algú tot això?
Quin misteri deu d’haver aquí?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]