lunes, 11 de junio de 2012

La Tira


Les vergonyes del Centre Històric

Una cadena de televisió va emetre un programa sobre el que està passant al Centre Històric de Lleida. Allí sortia que en la zona són freqüents les transaccions il·legals per venda de drogues.
No és la primera vegada que aquestes circumstancies i altres al marge de la llei en la mateixa zona, han sortit en els mitjans. I no és només el tràfic de drogues, sinó que a més, es van denunciar bars que exercien com prostíbuls il·legals.
Només cal passar per la part baixa del carrer Cavallers (també de vegades per la part alta) i veurem com estan allí aparcats un parells de cotxes patrulla de la policia. Què passa, que estan allí de decoració o què?
Aquí hem de preguntar, si és que en el Centre Històric només queda delimitat pel carrer Cavallers o si és que també hi entra el carrer Tallada, perquè allí s’està veient el mateix?

Es va comentar, que si el nostre Alcalde s’havia molestat perquè s’havia emès aquesta informació en un programa televisiu que sembla ser, té una bona audiència. Carai, però com pot molestar una informació que és certa i que tots coneixem?

El més curiós del cas, és que fos la regidora d’Urbanisme amb pretensions d’Alcaldessa, qui desprès enumerà als mitjans la quantitat d’actuacions policials a la zona. Es a dir, primer es molesten tot i donant a entendre que era una informació exagerada, però desprès expliquen una llarga estadística policial, que desmenteix per sí mateixa “la exageració”, per dir-ho d’alguna manera.

Hi ha una altra cosa que ens encurioseix en tot aquest assumpte: si la llei diu que el Cap de la Guardia Urbana serà sempre l’Alcalde, com s’entén que sigui la regidora d’Urbanisme qui surti a justificar l’Alcalde, amb una estadística d’actuacions de la Guardia Urbana? Aquesta qüestió que no és nova ja l’hem observat en altres ocasions i a més, en assumptes que s‘han viscut a la ciutat

Més enllà de que la situació sobre el Centre Històric ha estat perfectament denunciada, segons la nostra opinió i pot ser encara s’han quedat curts, al que s’ha de fer, és que la Guardia Urbana (ara que han duplicat el nombre d’efectius), es posi a treballar de valent sobre aquesta zona, per trencar aquest cúmul de seqüències delictives que es venen donant en la zona.

En aquest lamentable estat social en el que es troba el Centre Històric, no cal trencar-se el cap pensant, en si rehabilitar la zona mitjançant artistes, noves botigues u horts urbans, la veritable feina a fer és la continua vigilància policial, per acabar amb la delinqüència i les màfies que estan allí ubicades.

En tot cas, li volem comentar a la regidora d’Urbanisme amb aspiracions antigues a ser Alcaldessa, que esperem que els horts urbans no acabin sent per a fer-hi plantacions de marihuana.
El que es tindria de plantar allí, és un respecte per la llei, que permetés una convivència social normal, o dit en altres paraules, que no hagués d’estar sotmesa a una freqüent vigilància policial.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]