miércoles, 20 de junio de 2012

Des de la meva finestra



La retallada del Tren de la Pobla

El tren de la Pobla sempre ha estat com una mena de lligam entre la plana de Lleida i la zona de la muntanya. Fa molts anys, quant les carreteres eren infernals tenia la seva lògica, però ara les comunicacions per carretera han canviat molt i ara mateix, el discurs de que deixar a la Pobla sense tren, fora deixar-la aïllada, esta quedant mancat de qualsevol argument.
L’autobús com a mitjà de transport públic, fins les comarques allunyades de la Pobla i Tremp, s’ha convertit en un bon sistema de transport, per tant el discurs de tren com a únic element cohesionador del territori és totalment increïble.

Resulta interessant, tenir un tren dels llacs tal i com hi ha ara, que no és un mitja de transport diari, sinó de cap de setmana, adreçat a una mena d’excursió turística ferroviària familiar.
En els quatre mesos que portem d’eliminació del tren regular de la Pobla, els usuaris de l’autobús han augmentat en un 52%.

Aquí entren en col·lisió dues opinions: la dels qui no volien suprimir de cap de les maneres, el tren regular a la Pobla, o els qui prefereixen eliminar-lo per deixar l’autobús com mitja de transport. Tal vegada, el que s’ha valorat en un moment de crisi, on tots els costos es comencen a mirar amb lupa, sigui quin cost per viatger diari tenia el tren, tot i comparant-lo amb el cost de l’autobús.

El vendaval de la crisis ho atropella tot, fins i tot al Tren de la Pobla, malgrat que no veiem que aquestes retallades financeres, no tenen incidència en certes despeses institucionals, de les que també es tindria de fer una valoració econòmica i comparació sobre el seu cost-utilitat ciutadana. De moment i que sapiguem, aquesta retallada no s’ha fet, encara continuen funcionant institucions que no veiem, tinguin cap utilitat pels ciutadans, de la mateixa manera que en les mateixes han trobat col·locació gran quantitat de assessors i amiguets dels partits governants, es veu que aquests estan blindats o protegits contra el vendaval de la crisi.


Una injustícia més del sistema, perquè quina raó d’utilitat pública hi ha, per retallar als ciutadans i no fer-ho a aquests afavorits pels partits?
Diu que el tren de la Pobla no tenia utilitat ciutadana, però ens són d’alguna utilitat ciutadana aquests privilegiats?
No tenen cap remordiment de consciència, els qui han col·locant a aquests privilegiats, o és que pot ser no en tenen de consciència?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]