martes, 12 de junio de 2012

Des de la meva finestra



Unes infrastructures de guarniment

A finals de maig, es va inaugurar un tram d’autovia entre Roselló i Almenar, però que passa pel costat del aeroport d’Alguaire. Un tram de uns 7 kms, sense (de moment) cap pla de continuïtat. El Ministeri de Fomento va inaugurar per sorpresa aquest primer tram d’una autovia que ha d’unir Lleida amb França. Aquesta autovia (A-14) va estar dissenyada per arribar a ser el pas del Pirineu Central, al que passa és que aquest projecte a anat sofrint retallades fins arribar a l’actualitat. L’última retallada (2007) va rebaixar el traçar de la projectada via de gran capacitat de trànsit per topar amb greus problemes medi ambientals, en arribar a la zona pirenaica. Amb tot, la via es va veure de moment finalitzada a 80 kms. de la frontera francesa, concretament a Sopeira (Huesca).

És lògic que una infrastructura com una autovia, es vagi fent per trams, el més lamentable, és que doni la impressió de que s’han gastat els 37,6 milions d’euros per no res, doncs si no hi havia pla de continuïtat, ja no feia falta començar-la. O dit en altres paraules, el Govern Zapatero no havien de començar una obra que sabien no tindria utilitat, degut al seu cost tant elevat en temps de crisi i menys encara, quan no s’han pagat les expropiacions dels terrenys, segons diuen.


Alguaire era un poble que només el coneixíem els de Lleida, ara es tristament famós per tenir un aeroport inútil i un tram d’autovia inútil. Ja només faltaria que ara fessin un canal sense aigua, tot plegat al poble d’Alguaire, pot ser li farien un monument a la inutilitat.

La pregunta que se m’acut, no pot ser més cargolada: perquè el partit socialista (aquí acompanyat de Iniciativa i Esquerra), va decidir construir un aeroport de 97 milions, que no té utilitat (els pocs avions van buits) i un tram d’autovia de 37 milions sense pressupostar la continuïtat?
O és que els impulsors d’aquestes infrastructures són molt curts, o és una altra cosa molt pitjor...

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]