lunes, 28 de mayo de 2012

La Tira



Qui controla als controladors?

Ens arriben novament queixes sobre l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC). Sembla ser que des de fa uns anys, en aquesta oficina municipal tenen ordres (diu que la funcionaria així ho va explicar) de llegir en la seva integritat tots els escrits que es presenten a l’Ajuntament.

És el que devia passar, amb uns escrits que es van presentar al 2007, preguntant si els regidors Àngel Ros, Marta Camps, Dolors Arderiu i Juan Gómez, havien fet l’obligada declaració de bens i incompatibilitats, segons l’article 75/7 de la Llei de Bases de Régimen Local. Mesos desprès i degut a que aquestes peticions no havien estat contestades, es van tornar a reclamar. Diu que mai s’ha rebut resposta a aquests escrits.
Fan constar, que aquests escrits van estar presentades primer a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (Edifici Pal·las), on la funcionaria que va atendre, no va voler registrar els escrits perquè “això no es pot demanar”. Sembla doncs, que no es pot exercir un dret ciutadà perfectament legislat, perquè “pot incomodar a segons qui”.
Davant d’aquest abús de poder, davant d’aquesta manca d’igualtat, davant d’aquesta indefensió ciutadana, el presentador es va adreçar a la Subdelegació del Govern, on li van agafar i registrar els escrits sense posar-li cap mena de problema.

Com sigui que fa pocs dies, una altra vegada li van posar problemes a una veïna de Lleida, per registrar un escrit en l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana, volem deixar clar, que la legalitat vigent (Real Decreto 772/1999), només preveu que l’escrit vagi adreçat a l’administració, que el sol·licitant s’identifiqui, amb nom, DNI, adreça i estigui signat, però no preveu en lloc, que es pugui rebutjar entrar en el registre, l’escrit de un ciutadà pel que posa al text. Rebutjar un escrit al registre quan està legislat que es tenen d’acceptar, sembla poc menys que una actitud dictatorial.

Segons el RD 772, el registre municipal no és més que un registre auxiliar, però per no tenir cap mena de problema i poder exercir lliurement el dret ciutadà, de presentar els vostres escrits sobre el que creieu pertinent, adreçats a qualsevol administració, els podeu presentar al registre de la Subdelegació del Govern, qui té a l’igual que els demés i segons la llei, l’obligació de fer-los arribar a la seva destinació en un parell de dies.

En definitiva, sembla que per part del poder municipal, s’hagi volgut dotar al registre municipal d’allò que es diu “control ciutadà”, mentre els quatre regidors no han contestat encara a una petició ciutadana (Llei Orgànica 4/2001, reguladora del Dret de Petició i Ley 30/1992, RJAPAC), sobre si van fer al seu dia, llurs obligades declaracions de bens i incompatibilitats (article 75/7 de la Llei de Bases de Régimen Local).

Senyor Alcalde, tenim una pregunta:
Aquestes quatre persones entre les que vostè està inclòs, van fer les pertinents declaracions de bens i incompatibilitats, al constituir la corporació municipal, entre 2003 i 2011? Eminència, aquí no hi ha transparència.

Està clar que si no contesten eviten un control ciutadà legal i sembla que implícitament estiguin dient que no, la qual cosa fora una greu il·legalitat.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]