lunes, 14 de mayo de 2012

La Tira



Veurem algun dia respecte al ciutadà per part de l'Ajuntament de Lleida?

Fa pocs dies, un vianant va morir desprès de resultar ferit al cap, en caure per ensopegada en un tram de vorera deteriorada. Aquest accident deu de ser l’únic que ha recollit la premsa que tenim a Lleida. El cert és que les ferides a vianants per ensopegades amb voreres deteriorades, són una cosa habitual a Lleida, encara que la premsa no les hagi recollit. Tal vegada no interessa recollir-les.

En aquest Ajuntament el full de ruta sempre ha estat el mateix, l’electoralisme: invertir en grans obres, moltes sospitosament mai sol·licitades pels Veïns de Lleida, obres de vegades inútils, tot i deixant de costat les inversions més elementals que afecten directament a tots els Veïns, per exemple, les referides a reparacions viàries, a millorar la seguretat ciutadana als nostres carrers, a la neteja dels carrers, a una major freqüència en la recollida de brossa.

En una ciutat però, on el preu dels impostos són de ciutat europea de primera. En aquest sentit, podríem recomanar que si visiteu ciutats com per exemple, Berlín, París o Londres, només us cal mirar l’estat dels seus carrers i preguntar el preu dels seus impostos. Però no cal anar tant lluny, només cal fer el mateix visitant Madrid: mireu com estan els carrers i pregunteu quant paguen de l’IBI, d’impost de circulació o de recollida d’escombriaires, per exemple.
És clar que de tant en tant, hi ha reclamacions ciutadanes demanat, millorar la seguretat ciutadana als nostres carrers, reparar les voreres i vials, millorar la il·luminació en certes zones, millorar la neteja i en definitiva, millorar els nostres carrers de la nostra ciutat en benefici dels Veïns de Lleida, totes aquestes reclamacions legítimes, legals i fins i tot democràtiques, solen ser menyspreades pel poder municipal, que només viu pels seus interessos i per la seva propaganda, sense tenir en compte les necessitats, inquietuds, ni les reclamacions dels Veïns de Lleida.

La sensació general detectada, és que avisar a l’Ajuntament per alguna reclamació, és com dir-ho a una paret.
No obstant en algunes ocasions, amb motiu d’alguna ferida per caiguda, sabem que l’afectat ha fet una reclamació a traves d’un lletrat i han rebut una indemnització econòmica per part de l’assegurança de l’Ajuntament.

Per posar un exemple, podem dir que la construcció de places “mamotreto”, (que no són utilitzades pels Veïns de Lleida) o la remodelació dels edificis de Gardeny, que inicialment es van fer amb uns crèdits de l’Estat de 30 milions d’euros (si bé ara es diu que si ja en són 55), es va fer acollint-se al “Plan Avanza” (ramificació del “Plan Zapatero”). Aquest “Plan Avanza” devia ser per fer avançar el partit en propaganda, però no pas per fer avançar o millorar la seguretat viària i d’ús dels carrers pels Veïns de Lleida.

Partint de que els Veïns de Lleida som els que paguem als polítics i la política lleidatana, pensem que ignorar les reclamacions ciutadanes, no escenifica més que el poc respecte pels Veïns de Lleida, que demostra tenir el nostre Ajuntament. Tal vegada convindria fer un “Plan Avanza”, en el sentit de avançar en el respecte al ciutadà, una qüestió aquesta que no han demostrat tenir els nostres regidors, tot incloent al nostre Alcalde i a la nostra regidora d’Urbanisme que ara somia en ser Alcaldessa. També podem pensar, que si no ho ha fet bé com a regidora d’Urbanisme (el mal estat de molts trams de vorera ho demostra), tampoc ho farà bé com Alcaldessa.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]