jueves, 24 de mayo de 2012

Des de la meva finestra



Els diners de la guerra

Els Pressupostos Generals de l’Estat engloben moltes coses i es d’esperar, que tots els diners que estan pressupostats, han de tenir una utilitat pública i no s’han de malmetre.
És totalment inadmissible en aquest sentit, la famosa opinió de Carmen Calvo, qui va ser Consellera de Cultura en la Junta de Andalucía primer, i desprès Ministra de Cultura en el govern Zapatero. Aquesta senyora sent Ministra de Cultura va dir allò de: “El dinero público no es de nadie”. No senyora, el diner públic és de tots. Pot ser aquesta és “la cultura” que ella defensava? Vaja una Ministra de Cultura vam tenir.

En els Pressupostos Generals per 2012 surten unes partides assignades pel Ministerio de Defensa, per allò que diuen amb gran eufemisme de “operaciones de paz”, quan tots sabem que són per finançar operacions de guerra. En total 766,8 milions d’euros (89 menys que en 2011).

Estan pressupostades per missions militars varies partides: Bosnia, amb 1,9 milions (portem allí uns 16 anys), Afganistán amb 443 milions (on portem 9 anys), Somalia amb 140 milions i Líbano amb 173 milions. Aquí s’han de sumar el 7,1 milions destinats als “observadores de la ONU” y “otras” (sense especificar).

Si comparem la partida de “observadores de la ONU” y “otras” del pressupost 2012 amb el de l’any passat, resulta que hi ha una davallada de 71 milions. També ha desaparegut del pressupost, la partida que l’any passat hi havia de 94,3 milions per operacions a Líbia.

Bé, tot això són xifres i són pressupostos que no dubtem estaran ben aprovats i tindran tota la legalitat prevista, no obstant hi ha un detall que no és petit en forma de pregunta, si escoltem el que diuen els ciutadans: Té alguna utilitat pública pels nostres ciutadans, invertir durant aquest any, 766,8 milions d’euros en aquestes missions de guerra?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]