miércoles, 25 de abril de 2012

Des de la meva finestra


  
Les manifestacions ciutadanes, res tenen a veure amb el vandalisme
  
El sistema està muntat així: els ciutadans al seu dia anem a votar. El partit guanyador o governant (encara que no els hi agradi sentir-ho), s’ho prenen com si fos un xec en blanc i desprès ens imposa les seves tesis. Si no ens agrada la política que ens imposen ens tenim d’aguantar.
El cert és que allò que diuen de la “participació ciutadana” no és més que un eufemisme, una manera de dir les coses, o si em permeteu, un desideràtum. Aquesta situació porta en ocasions a que hagin protestes al carrer, que no solen agradar mai al partit que governa, però que plauen molt (encara que no ho diguin) als partits de la oposició. De fet, no som pocs els que, darrera de determinades grans manifestacions o protestes, vam creure veure a determinat partit organitzant-les.

D’altra banda, els hi volem recordar als polítics o professionals de la política, que la critica és una cosa que va implícita en el seu sou. Si tenen un càrrec on es prenen decisions polítiques que afecten als ciutadans i n’hi ha que volen expressar el seu malestar, doncs ho poden fer. Una altra cosa és, quan aprofitant les manifestacions de carrer, apareixen personatges que es dediquen a violentar la situació. El tirar pedres contra les persones, ferir a les persones, siguin o no policies, el trencar aparadors, el encendre contenidors de escombraries, el calar foc a botigues, el destrossar algun cotxe
aparcat, tot això no és més que violència i no té res a veure amb la protesta. Ni la persona que rep la pedrada, ni el contenidor que es crema, ni l’aparador trencat, ni el cotxe malmès, tenen cap culpa de la decisió presa pels polítics.

El Ministeri d’Interior vol impulsar una normativa per tal de que els vàndals estiguin sotmesos al mateix càstig penal que la “kale borroka”. Seria elevar la pena de desordres públics a dos anys de presó, la qual cosa permet aplicar la presó preventiva als violents.

Posar un límit als vàndals per tal d’eliminar la violència, fora el desitjable, malgrat que tindrem de vetllar el tema, no sigui que dient que es vol posar fre a la violència, es pretengui posar fi a les protestes pacifiques. Per alguns polítics la temptació és gran.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]