jueves, 19 de abril de 2012

Des de la meva finestra



Balears perd una subvenció a la formació per poca serietat

Brussel·les acaba de bloquejar els ajuts milionaris del Fons Social Europeu al Servei d’Ocupació de Illes Balears (SOIB). El motiu al·legat, ha estat detectar “greus deficiències”, tant en la gestió com en el control dels diners lliurats al Govern autonòmic del PSOE en la passada legislatura.
Brussel·les no veu clar, com es van gestionar els diners, ni confia en el control que es va fer sobre els cursos de formació gratuïta per a treballadors i aturats.

El SOIB de Francesc Antich en la passada legislatura, distribuïa anualment 77 milions d’euros, que va repartir entre els dos principals sindicats, UGT, CCOO i la patronal, per a fer cursos de formació.

La resolució adoptada per la Comissió Europea no admet cap recurs possible i per tant és d’obligat compliment. Recorda la CE, que el programa regional de Balears està finançat al 50% pel Govern autonòmic, per tant ha decretat que anul·la, l’ajut dels 38,73 milions per aquest any, reiterant la denuncia de que les subvencions no es donaven de forma correcta, però afegint que tampoc es controlava, si aquests diners públics es destinaven realment a cursos de formació. Mentre el SOIB guarda silenci i no acaba de justificar la despesa dels 77 milions d’euros tal i com li demanen, les sospites no paren de créixer.

Les irregularitats van començar a detectar-se a finals del 2010 mitjançant una auditoria en la comunitat balear, impulsada per la crisi.
Què haguessin trobat, si l’auditoria del 2010 es fes dels deu últims anys?

No van tan mal encaminats els governs i inversors europeus, quan posen en dubte la viabilitat del nostre país per retornar el deute, doncs semblen estar pensant que no hi ha prou amb fer retallades en serveis i prestacions, per poder pagar. Podria ser que estiguessin esperant veure un canvi cultural, podrien estar insinuant, que ens cal sobretot, canviar el concepte de “típic país de pandereta”, pel de “país de serietat”.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]