viernes, 16 de marzo de 2012

La Tira



Senyor Alcalde: tinc una pregunta per vostè

Ahir va acabar el termini donat pel Govern perquè els Ajuntaments comuniquin els seus deutes a proveïdors. No és cert, que “tots els ajuntaments estan igual”, el de Bilbao per exemple (tot i que és una mica més gran que Lleida), no deu ni un euro.
L’Ajuntament de Lleida ha declarat que en aquest moment, deu en factures,19 milions d’euros entre Ajuntament i empreses públiques municipals. El pagament d’aquesta quantitat es materialitzarà amb un crèdit ICO, que té dos anys de carència (només per pagar interessos), a tornar en 10 anys, amb un tipus d’interès del 5%. En total, la broma pujarà 24 milions: els 19 milions inicials, més els més de 5 milions d’interessos.
¡¡¡ Enhorabona Alcalde, amb aquesta brillant actuació, s’ha augmentat l’import dels 19 milions en factures, en un 28% !!!

En roda de premsa el nostre Alcalde mediàtic, ha explicat que les finances de l’Ajuntament de Lleida estan bé. ¡Vaja, és com allò de buscar la quadratura del cercle!
Com és possible que un Alcalde, que ha ofegat les arques municipals amb deutes i més deutes, tingui l’agosarament d’assegurar tal cosa?

L’alcalde Ros tot i tirant pilotes fora (perquè ell no s’equivoca mai), diu que la culpa de tot la tenen els demés, perquè entre l’Estat i la Generalitat, deuen a l’Ajuntament 21,7 milions segons els seus comptes. En aquest moment no estem massa segurs de que aquest deute sigui real. En tot cas i de ser cert, Ros estaria fent un reconeixement públic, de que ell, a més d'haver estat un malgastador, ha estat també un mal gestor municipal, perquè no ha sabut fer valer els drets de l’Ajuntament, per tal de cobrar aquest deute arribant a l’extrem de tenir que pidolar un crèdit extra (un més) per poder pagar.
En cas de que fos cert el deute dels 21,7 milions que segons Ros ens deuen, juntament amb els 19 milions que devem, proven i escenifiquen d’allò més bé, el desgavell i descontrol que en general hi ha en l’Administració, mentre els ciutadans estem econòmicament parlant, totalment controlats per Hisenda.

Esta clar que aquests 19 milions, només fan referència als deutes de calaix, es a dir, les factures corrents d’import no massa elevat, que resten pendents de pagar. Són uns deutes que a la fi i al cap, s’han de sumar a tots els que té l’Ajuntament i empreses municipals per altres conceptes.

Però, quant devem en total? Des d’aquí volem encoratjar al nostre alcalde mediàtic, Ros, que munta una roda de premsa en un tres i no res, a fi de que ens expliqui als Veïns de Lleida, quant devem en total? I ja posats i com sigui que parla molt bé, també ens podria explicar, com és que amb l’anterior Alcalde, l’Ajuntament funcionava amb 900 empleats, en canvi ara n’hi ha 1.500 (es menja el 30% del pressupost anual municipal)?
Per si encara no en teníem prou, ara esta fent una “oposició restringida” perquè siguin funcionaris 144 persones més. Pregunto: Sr. Alcalde, és cert que són “enchufadillos”?

Senyor Alcalde, tinc una altra pregunta: quan deixareu d’engreixar la vaca de la despesa pública a Lleida?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]