lunes, 5 de marzo de 2012

La Tira



Una Taula de Coordinació o de manipulació municipal?

Els polítics professionals s’han de presentar en disputades eleccions i en aquest context, és essencial que tinguin credibilitat davant els electors. I és lògic que si els electors veiem algun d’aquests polítics professionals, que tenen certa afició a manipular les coses, desconfiem de la seva opció.

En la pagina de la Paeria surten unes reunions que la regidora Arderiu fa pels barris, que en diu “Taula de Coordinació del Centre Cívic”. Són unes reunions que van ser ideades a l’època Pané (vostè de comèdia, si que en sap fer) per intentar dominar d’amagatotis a algunes Associacions de Veïns. El que va passar pel que tenim noticia, és que algunes de les entitats no es van deixar dirigir. La idea és molt simple: convoquen una sèrie d’entitats del Casal i acorden que s’han de fer en certes coses que l’Ajuntament proposa, com sigui que l’Ajuntament sempre té quantitat de gent col·locada en la reunió, doncs sempre té majoria. El que no van tenir en compte, és que les Associacions de Veïns són entitats privades, regulades per la Llei d’Associacions, la qual prohibeix expressament a l’Administració immiscuir-se en els seus assumptes.

Com que allò va fracassar, van inventar el Consell de Barri, per tal de que hi hagi encara més gent. La idea sembla ser la mateixa i la intenció de dirigisme municipal continua, però segueixen xocant amb la Llei d’Associacions.
La prova de la inoperativitat d’aquestes reunions, és que de tot el que allí demanen els assistents, cau en el sac de l’oblit. S’anota, però no es fa, o només es fa si beneficia a l’Ajuntament. Expliquen que fins i tot, apareixen idees per part d’alguns assistents, que misteriosament, abans havien estat propostes municipals rebutjades pels representants dels veïns del barri.
Queda palès una vegada més, la eterna voluntat del nostre Ajuntament: en comptes de participació ciutadana, el que practica és un simulacre participatiu, una manipulació encoberta per acabar aplicant la imposició.

La queixa que ens ha arribat, és que en la reunió de fa pocs dies, en la Taula de Coordinació a Cappont, a més de tractar sobre pla d’emergència i l’ estalvi energètic al Casal, l’Associació de Veïns del Barri, va expressar Manifestar la seva Reprovació a la regidora Arderiu, present en la reunió, pel seu molt lamentable comportament, en la Festa Major de Cappont al mes de juny passat”. Dos dies desprès, la manifestació va ser adreçada a l’Alcalde, a traves d’un escrit passat pel registre municipal d’entrada de documents.

Davant d’això, la regidora Arderiu no va tenir ni la delicadesa d’excusar-se. Pensen que per exemple podia haver dit, que sentin-ho molt s’havia equivocat i hauria acabat el tema, però no ho va fer, sinó que es va entestar en continuar mantenint la seva postura, i per tant liderant a dues entitats del barri en contra l’Associació de Veïns.

Ja no ens estranya que per l’Ajuntament es digui amb una rialleta sorneguera, que
“¡A la regidora Arderiu, la van treure del Departament de Consum, la van treure...!”.
A la vista de tot plegat, ens preguntem si quan estava en aquest Departament, la seva tasca va estar tot l’exemplar que calia? Perquè publicar en un mitja públic pagat per tots, com és la pagina de la Paeria, només una part del que es va dir a la Taula de Coordinació, sembla una manipulació de allò més grollera. També podia haver optat per no publicar res.

Pot ser es podria aplicar aquí, allò que tantes vegades hem sentit a dir, que la mediocritat és molt atrevida.


Carta del mes de juny
Carta a l'Alcalde de Lleida

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]