viernes, 2 de marzo de 2012

Des de la meva finestra



L'Estatut ha de passar per sobre els drets de les persones?

Des de fa anys, es venen donant una quantitat elevada de robatoris en finques agrícoles, en gran part nocturns. Fa poc, agricultors d’alguns municipis lleidatans, van organitzar unes patrulles ciutadanes per vigilar les seves finques, ja que la policia autonòmica no arriba a tot arreu, multiplicant les tasques de vigilància rural.

Ja sabem que els veïns o propietaris que surten per la nit, a fer tasques de vigilància no tenen cap competència policial, però no se’ls pot negar, el seu dret a defensar les seves pertinences, doncs, en l’article 33 de la Constitució Espanyola, es diu que “ningú podrà ser privat dels seus bens, sense causa d’utilitat pública justificada”. És a dir, els agricultors organitzats en somatén (som atents) de vigilància, s’acullen al seu dret a defensar-se de no ser robats.

Ara Iniciativa per Catalunya (ICV) acudeix al Síndic de Greuges, R. Ribó (persona també de ICV), per anar contra les patrulles que vigilen aquestes zones rurals, amb l’argument de que les accions del somatén “vulneren l’Estatut”.
D’acord que el desitjable fora, que el nombre de policies es pugues augmentar multiplicant per cinc, però el deute econòmic que ens va deixar el Govern Tripartit del que ICV formava part, ho impedeix. Aleshores sembla raonable, que en una situació d’excepcionalitat, els agricultors s’organitzin per a fer simplement, una tasca de vigilància, però res més.

Sembla que a ICV només els importa que no es vulneri l’Estatut, mentre no semblen tenir en compte, la vulneració en el dret a les seves propietats que pateixen els agricultors. Pot ser s’ho tindrien de fer mirar, perquè poden acabar donant la sensació, de que ells vetllen més per l’Estatut que pels drets de les persones.


Si més no, demostren no voler recordar que quan el conseller Saura (ICV), estava al front d’Interior, els robatoris a les zones rurals ja eren molt freqüents, malgrat que aleshores el departament d’Interior, tampoc va saber posar cap solució a un problema que encara continua i augmenta, a causa de la crisi econòmica que ells ens van deixar. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]