lunes, 27 de febrero de 2012

La Tira



La Paeria, un Ajuntament desesperat

Si l’Ajuntament que presideix l’alcalde Ros, fos una empresa qualsevol, faria anys que hauria fet una fallida estrepitosa. Aquí tenim la prova els veïns de Lleida, de que parlar bé davant del micròfon, no és en absolut garantia de bon govern, i ara explicarem que ens basem per a fer tals afirmacions.

Hem vist publicat, que en set anys l’Ajuntament de Lleida s’ha gastat 422 milions d’euros (70.000 milions de les antigues pessetes) per a fer unes obres no sol·licitades pels veïns de Lleida, algunes de les quals són d’una utilitat pública més que dubtosa. Però ara queda la segona part, totes aquestes construccions necessiten un pressupost anual de manteniment, que no és barat.

Un altre tema és la plantilla municipal. Ho diem perquè quan va començar a ser Ros alcalde, hi havia una plantilla de 900 treballadors. Ara en canvi estem a la ratlla dels 1.500, es a dir, en set anys, la plantilla de l’Ajuntament ha augmentat un 50% mentre els habitants de Lleida i els serveis que ens dona l’Ajuntament continuen sent els mateixos.
Aquesta no es una qüestió menor, pensem que la despesa anual en nòmines puja 52 milions d’euros (8.652 milions de les antigues pessetes), un terç del pressupost municipal. Però anem a pams: si amb l’anterior Alcalde l’Ajuntament funcionava amb 900 treballadors, ara també hauria de poder funcionar, la diferencia radica, en que abans les nòmines anuals ens costaven 29,5 milions d’euros i ara ens en costen 52 . Ara paguem en nòmines 22,5 milions de més. Arribats a aquest punt, només ens faltava sentir el que va dient l’Alcalde: “No sabeu el bé que ens senta l’austeritat”. De quina austeritat parleu, Alcalde?

Al plenari del mes d’octubre, es va aprovar facultar a l’Alcalde per demanar a l’ICO, un crèdit (un altre) de 6 milions d’euros (998 milions de les antigues pessetes) per tal de poder pagar les 500 factures pendents de pagar a proveïdors, que tenien guardades al calaix.

Quan diuen que s’han gastat 422 milions en obres, no sabem quines hi entren ni quines estan incloses. El que d’entrada sembla que no està inclòs es el crèdit de 50 milions per Gardeny.

A hores d’ara, segons fonts municipals, diuen que l’Ajuntament arrossega un deute de 200 milions, als que hem de sumar els 50 de Gardeny, i qui sap si també no hi tindríem de sumar els crèdits de totes les obres del Plan Zapatero que s’han fet a la ciutat, que no són poques.

En tot cas, si han fet obres per 422 milions i diuen que devem 200 milions, es vol dir que ja n’hem pagat 222 milions, perquè sinó els números no quadren. I aquests 222 milions d’on han sortit, si l’Ajuntament té un dèficit crònic? Aquí de moment només quadra una cosa: estem davant un Ajuntament desesperat pels deutes.

El poden elegir Secretari Provincial del partit, i fins i tot fer-li un monument si volen, però el resum de tot plegat és un Bluf: un Alcalde que parla bé davant els mitjans d’informació, però amb una gestió econòmica desastrosa pels Veïns de Lleida.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]