jueves, 23 de febrero de 2012

La Tira



Hi ha alguna veritat a la Llotja?

En l’Avinguda Tortosa, 2, hi ha Mercolleida, una empresa municipal que tenia al costat la llotja, es a dir, hi havia la “marquesina” que aixoplugava el Mercat de fruites i verdures. És on ara està construït el Palau de Congressos La Llotja.

El canvi arranca amb un acord de Ple de l’Ajuntament, de 29 de novembre de 2002, en el qual consta (BOP), que s’aprova “la creació i els estatuts de la Societat Anònima de capital mixt , Centre de Convencions i Negocis SA, que té com a objecte social la promoció, construcció i posterior gestió i explotació del servei de centre de negocis, convencions i congressos del municipi de Lleida, amb un capital social inicialment previst de 12.000.000 euros, dels quals 9.600.000 euros seran aportats per l’Ajuntament de Lleida”.

Aquí han creat tres entitats amb els seus corresponents CIFs, però amb un president comú, que és l’Alcalde de Lleida: Llotja Agropecuaria Mercolleida, Centre de Convencions i Negocis, i el Palau de Congressos la Llotja.
Són entitats que semblen ser el mateix i en les que com a consellers, sempre hi estan ficats regidors de l’Ajuntament de Lleida. A més, contractacions per la Llotja les fa el CNC SA.

L’Alcalde va declarar davant la premsa, de forma reiterada i sense que ningú ho hagués preguntat, que l’empresa lleidatana Cerbat, va pagar els 49,5 milions d’euros.
Ens preguntem quantes firmes hi ha a Lleida, que tinguessin aquest capital, es a dir els 49,5 milions d’euros (8.236 milions de les antigues pessetes)?

Hem sentit a dir, que des del Pressupost General de l’Ajuntament de Lleida, es fan anualment transferències de vora 300.000 euros cap a Llotja Agropecuaria Mercolleida, però com sigui que hi ha una manca de transparència, igual podem sospitar que acaben en el forat del Palau de Congressos La Llotja. En aquest cas, podríem pensar que estem pagant la Llotja entre tots?

També hi ha una altra qüestió: a finals del 2010 va aparèixer a la premsa, que la Llotja havia tingut un sobrecost de 5 milions, però és que a més, vam tenir de pagar 10,7 milions d’euros a Hisenda en plusvàlues. Teòricament ja estaríem en els 64 milions i no sabem a hores d’ara qui els ha pagat (si és que estan pagats)?

Sembla que en el primer any de funcionament, la Llotja va perdre 2.160.000 euros, es a dir 180.000 euros al mes. En resum, ens temem que la Llotja acabi sent un altre forat monumental a les arques públiques lleidatanes.

Pensem que l’Àngel Ros, l’alcalde, no podia dir sense faltar a la veritat, que “la Llotja no ha costat un euro als lleidatans” perquè ell mateix va reconèixer que ens havia costat els 16 milions finals, però el que no diu, és que per començar, al novembre del 2002 se li van assignar al menys 9.600.000 euros?
Apa, Sr. Alcalde, pot ser que us aneu a confessar.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]