lunes, 13 de febrero de 2012

La Tira



Què són tantes gàbies pel carrer?

A finals de l’any passat, el "Journal of Forensic Sciences", va publicar una investigació feta a Gran Canària, segons la qual, el 90% dels bitllets de euro que circulen per la illa, tenen enganxades, restes de cocaïna o de altres psicotròpics. La investigació es va fer treien de forma aleatòria, bitllets de 5, 10, 20 i 50 euros, dels caixers automàtics que la banca té instal·lats a la illa.

Si bé, la gran majoria de bitllets “intoxicats” ho eren amb traces de cocaïna, es van trobar que en el 75% dels bitllets, havia traces de anfetamines i en un 35% restes d’altres opiacis, sent aquests uns fàrmacs que només es poden comprar amb recepta mèdica, malgrat que, igualment es poden comprar al mercat negre de psicotròpics.

Des de fa anys es ve dient, que Espanya és amb molta diferencia, el país europeu on es consumeix més cocaïna i la investigació publicada sembla fer bona aquesta afirmació tant desgraciada.
La trista pregunta podria ser: Com és que som un país campió en consum de droga? Què estem fent malament?

No hagués estat més positiu, per exemple a nivell lleidatà, gastar els diners enterrats al Parc Tecnològic de Gardeny (un deute que tenim de 50 milions d’euros), en lluitar contra la droga?

Per cert, que està passant a Lleida? Ara sobtadament, volten pels carrers uns joves, amb unes gàbies d’ocells a la mà. Unes gàbies tapades amb una funda.
No sabem si és que sobtadament els hi ha entrat una gran afició per la cria del canari, o si és com diuen uns veïns, dintre i en la part inferior de la gàbia poden portar droga a la venda?

No sabem si aquesta sospita pot arribar a ser certa, o si només és tracta d’un rumor infundat, però hi ha una cosa: no havíem vist mai gent pel carrer, passejant gàbies. Si més no, la Guardia Urbana tindria de fer controls, i amb més motiu, quan ens consta que des de fa temps estan assabentats sobre el tema. Bé, si és que no estan massa ocupats...tot s’ha de dir.

No sabem que opinarà sobre aquesta qüestió el Cap de la Guardia Urbana, es a dir, l’Alcalde, però segurament seria molt més útil als lleidatans, si complint amb la seva obligació legal, es dediqués per exemple, a controlar aquests presumptes problemes de seguretat ciutadana, en comptes de posar tantes multes de circulació o de parquímetre a dojo, i a pensar en les seves fracassades entelèquies com el Parc Tecnològic de Gardeny, la Llotja, l’Aeroport d’Alguaire, etc. Unes obres costosíssimes, de les que la virtut més excel·lent que els Veïns de Lleida percebem, ha estat el gran increment del deute que ens han deixat.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]