lunes, 30 de enero de 2012

La Tira



"Feu el que nosaltres diem, però no feu el que nosaltres fem"

És la primera frase que se’ns ha ocorregut, quan ens han fet arribar una carta que des del departament de Participació de l’Ajuntament de Lleida, han adreçat a entitats Veïnals, on es diu, que “en compliment de Llei Orgànica 3/2007, per la igualtat efectiva entre homes i dones”, recomana a les entitats canviar el nom, es a dir, en comptes de Associació de Veïns, canviar-ho a Associació Veïnal. Diu que seria una denominació més correcta en vers l’igualat.

Anem a veure si hem entès bé el cor de la qüestió? La regidora de Participació forma part de l’equip de govern socialista que porta en l’Ajuntament de Lleida més de trenta anys. En els últims vuit anys a més a més, el Govern de l’Estat i el de la Generalitat han estat en mans del mateix partit. Això es una realitat, de la mateixa manera que ho és, que la desigualtat laboral a Espanya està entre les tres més altes de la Unió Europea. Això ho diu un informe de “Igualtat entre homes i dones” que elabora la UE.

Espanya queda a la cua dels vint-i-set, en haver 23 punts de diferencia entre la taxa d’atur entre homes i dones. Que ho busqui la regidora i veurà que a Suècia o a Finlàndia, aquesta diferencia es menor de 5 punts.
Una altra dada, és que a Espanya les dones guanyen de salari, una mitjana d’un 13% menys que els homes.

Un partit que ha governat durant els últims vuit anys, tant l’Estat, com la Generalitat a més de l’Ajuntament, i que ara s’omple la boca tot i buscant “igualtat” a sobre el paper, quan en la seva labor de Govern no ha sabut solucionar el problema de desigualtat laboral i salarial, sembla que estigui fent apologia de la hipocresia.
De fet, sempre han fet el mateix, dir blanc però fer negre. Algú que passa per ser bastant observador, opina que més que un partit socialista, en general, li sembla que són un partit de “socios listos”.

Ara rotundament, la crisi ha estirat de la cortina que tapava la farsa i els ciutadans han començat a veure algunes coses que no tenen ni cap ni peus. Els resultats de les tres ultimes eleccions ho deixen ben clar.
La carta del Departament de Participació de l’Ajuntament de Lleida, no fa més que confirmar la teoria de la farsa: dir blanc per a fer negre. Havent mantingut en tant que partit, les diferencies de desigualtat laboral i salarials, ara ens venen amb la “propagandeta” de la carta.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]