viernes, 20 de enero de 2012

Des de la meva finestra



Convoquen una gran jornada de protesta, quan seria més útil aportar solucions
  
Hem rebut per internet, un missatge de un conegut militant del partit socialista de Lleida, informant de que:

“Catalunya saldrá a la calle el 28 de enero contra los recortes
Marcharán bajo el lema "No a la dictadura financiera. ¡Paremos los recortes!"

”Catalunya vivirá el 28 de enero una gran jornada de protesta ciudadana contra los nuevos recortes de los servicios públicos convocada por la plataforma Prou Retallades! y los sindicatos CCOO y UGT, que pretende
sacar a la calle a miles de personas en contra de los presupuestos de
la Generalitat para 2012.
La política de austeridad del gobierno de CiU y medidas como el pago
de un euro por receta médica o la subida de las tarifas del transporte público ha llevado a convocar manifestaciones que partirán de la plaza Catalunya de Barcelona y que finalizará a las puertas del parque de la Ciutadella”.

“Prou Retallades! quiere repetir el éxito de la primera gran protesta ciudadana contra los recortes, que tuvo lugar el pasado 14 de mayo”.

Bé, que consti que a nosaltres tampoc ens agrada que ens retallin ni el sou, ni els drets, ni les prestacions, ni els llocs de treball. Però s’ha de dedicar bona part del pressupost a pagar deute. Per tant, si els diners disponibles minven, com ho farem?


Crida l’atenció sobretot, que els convocants demostrin gran preocupació pel malestar social, precisament des del 14 de maig, es a dir, des de que el Tri-partit (PCS-ICV-ERC) amb majoria del partit socialista, no està al govern.


Tal actitud contrasta amb la que van tenir en els primers anys de la crisi, durant 2008, 2009 i el 2010, quan la retallada de llocs de treball era tant gran que vàrem obtenir un rècord en taxa d’atur. I aquesta dada tenia de preocupar, sembla, als dos sindicats convocants, UGT i CCOO.


Casualment, és en aquest mateix període, quan des del Govern de la Generalitat, es va fer a les arques publiques catalanes, el major forat econòmic institucional de la historia.


I sembla, que si els membres del Tri-partit malbaratadors, com els del dos sindicats perceptors de grans subvencions, ara estan tant preocupats pel estat social del país, també ho tenien d’estar, quan s’estava fent unes Retallades enormes, tant pel que fa al nombre de llocs de treball, com unes Retallades econòmiques a les arques publiques. Aleshores però, no van convocar cap manifestació amb el lema de ¡Prou Retallades!...?


Aquesta incoherència ve a ser una mica sospitosa, si tenim en compte de que, ara ni els uns podran malbaratar ni els altres percebran tant grans subvencions.


En tot cas, que no estiguin preocupats els convocants, que aquest tema té fàcil solució: que uns tornin a les arques publiques els diners malbaratats, es a dir el forat econòmic, i els altres poden tornar les subvencions.


El que sembla més coherent, fora que aquesta aliança política que convoca la manifestació de “gran jornada de protesta”, convoqués una manifestació per, des del reconeixement de culpa, ens proposes una gran solució al greu problema que estem patint.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]