lunes, 16 de enero de 2012

La Tira



L’Ajuntament concedeix unes subvencions, però les paga la Generalitat de Catalunya

A Lleida tenim unes quantes Associacions de Veïns, que com es sabut, sent entitats privades i sense ànim de lucre, venen fent un servei de voluntariat als veïns de la ciutat.
En general, en els estatuts d’aquestes entitats i diu, que la seva funció principal, és la de millorar i defensar les condicions veïnals, també socials, del seu barri, al ser l’interlocutor vàlid davant l’Administració.

El que no es pot pretendre, és que aquestes entitats sense ànim de lucre, que repeteixo, tenen com primera finalitat, la defensa i millora del seu barri, capgirant les coses, es converteixen en una eina d’aborregament veïnal i que, per tal d’oblidar aquesta primera finalitat, se’ls faci fer primordialment “activitats manuals”, perquè omplint el seu temps, no pensin en res més. Una manipulació del partit governant.

El finançament d’aquestes entitats té dos vessant: una prové de subvencions, tant d’Ajuntament com de la Generalitat. L’altra font prové del finançament propi que aquestes entitats són capaces d’aconseguir (un 50%).

Crec que no cal demostrar, que si els esdeveniments de barri en comptes de ser organitzats des del voluntariat, es tinguessin de fer de forma remunerada i per tant pagats des de l’Administració, això tindria un cost quatre vegades superior. Només cal veure quant ens costa cada any organitzar la Festa Major de Lleida, no dic pagar-la, sinó organitzar-la.

Ara acabem de saber, que a gener de 2012 les Associacions de Veïns de Lleida, no han percebut encara la escarransida subvenció signada amb l’Ajuntament per l’any 2011. El nostre Alcalde exposa com excusa de mal pagador, que l’Ajuntament no ha rebut els diners de la Generalitat i que per tant, no pot pagar.

Aquí Ros, l’alcalde, està confessant una cosa que molts lleidatans no sabien i amb la que els tenien enganyats: les subvencions a les Associacions de Veïns no les pagava l’Ajuntament, sinó que les pagava La Generalitat de Catalunya, per tant els Veïns de Lleida, a qui teníem d’agrair aquests ajudes, és la Generalitat de Catalunya.
En tot cas, l’Ajuntament fa una distribució d’acord amb els seus criteris, més o menys partidistes, però qui paga la subvenció és la Generalitat.

L’Alcalde diu que no té diners per pagar les subvencions a les Associacions de Veïns. Però escolteu Il·lustríssim, si no teniu diners, com és que vos, cobreu cada més el seu sou d’Alcalde, que dit sigui de pas, és superior al de ministre? Si no hi ha diners, no en deu d’haver per a res, oi que no? O és que preteneu enfrontar als Veïns de Lleida amb la Generalitat? Voleu dir, que no estem davant una altra manipulació més de les vostres? No serà que us esteu “enfoten i choteixant” d’aquestes persones que fan voluntariat?

Con se’n diu d’aquestes actituds? Quin nom lleig té tot això?
Cadascú que li posi el que trobi més adient, però crec que serem molts els que coincidirem amb el mateix.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]