lunes, 9 de enero de 2012

La Tira



Quan mai s'escampa la boira d'opacitat i sospita

Avui comença el judici pel primer expedient del cas Palma Arena. Al 2007 es va inaugurar a Mallorca el velòdrom Palma Arena.
La Fiscalia Anticorrupció, en rebre una denuncia anònima per sobrecost, va obrir una investigació sobre la construcció del velòdrom durant el Govern autonòmic de Jaume Matas.
El jutge, José Castro, encarregat inicialment del cas, va anar investigant de tal forma i manera, que actualment hi ha 26 casos o expedients judicials.

De fet, el cas Palma Arena, ve a ser la denuncia d’un sobrecost pel doble del pressupostat, en la construcció del velòdrom: dels 47 milions d’euros inicials en va acabar costant 110.

Entre els casos ramificats estan: cas Palma Arena, cas institut Nóos, cas Can Domenge, cas Scala, cas Bitel, cas Maquillaje, cas Andratx, cas Turismo Joven, cas Son Oms, cas Peaje, cas Bomsai, cas Voltor, cas Ibatur, cas Mar Blau, cas Cloaca, cas Picnic, cas Sant Elm, cas Piñata, cas Funeraria Palma, cas Ossifar, cas Relámpago, cas Rodrigo de Santos, cas Plan Territorial de Mallorca.

Realment sembla impensable, que darrera d’una cosa tant simple com pot ser un sobrecost del 100% en una construcció, puguin aparèixer tants assumptes irregulars, la qual cosa i sense ànims de generalitzar, ens pot donar una idea del grau de corrupció existent al nostre país.

Sense anar més lluny, aquí a Lleida tenim alguns assumptes municipals una mica sospitoses (diguem-ho així): un pont de Príncep de Viana que inexplicablement va costar el doble del pressupostat. La construcció de una Llotja que realment no sabem quant ha costat, ja que cada cop surt als mitjans una xifra diferent, però que inicialment es va dir, que si es faria amb els 49,5 milions d’euros que es trauria de vendre els pisos en dues torres que mai s’han construït. Una passarel·la que ha costat 4,8 milions d’euros, quan la inaugurada al 2003 va costar 1,9 milions.
Tot plegat, sembla que aquests assumptes juntament amb d’altres que mai han estat esclarits, fan que una mena de boira d’opacitat i sospita, envolti la labor del Govern Municipal.

Qui sap si algun dia apareixerà per aquí a Lleida algun jutge Castro, que fa una labor de defensa de lo públic i que investiga, peti qui peti. Pot ser a Lleida, n’hi ha que es poden donar per molt satisfets, de que no aparegui per aquí cap jutge com ell.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]