lunes, 12 de diciembre de 2011

La Tira



Lleida, ciutat Pubilla de l'IBI

Acaba d’aparèixer en la premsa local, una informació que es fa ressò del que alguns hem dit durant anys: a Lleida, l’antiga Contribució Urbana, ara anomenada IBI, ha estat pujant de mitjana, un 10% cada any.

Desprès que fa temps, l’Ajuntament de Madrid publiqués el seu llistat anual, sobre el que cobren els ajuntaments del país, ja sigui per impostos o taxes i llistant-los de major a menor, ara surt aquesta informació a la premsa. Però senyors, que això no és nou, el primer llistat el van publicar al 2003 i si vostès l’haguessin consultat, haurien vist que tant en el 2003 com en el 2004, surt Lleida com la SEGONA ciutat més cara de tot l’Estat. Això canvia al 2005 i des de aleshores Lleida és la PRIMERA ciutat més cara en IBI de tot l’Estat.

Les justificacions que dona la regidora Mínguez em semblen simplement excuses de mal pagador, senzillament perquè una regidora d’Economia, en tant que càrrec públic no pot dir el que no és.
Els valors cadastrals, efectivament els posa Hisenda a traves del Cadastre, però el que no diu la regidora, és que són els ajuntaments els que fixen un coeficient multiplicador d’aquests valors cadastrals, que pot ser fixat fins al 1,30%.
El que tampoc diu, és que ella lògicament es corresponsable, del cost tan elevat que tenim a Lleida en aquest impost, perquè l’Ajuntament va fixar un coeficient molt alt, del 0,80%.
Senyora Mínguez, i perquè no ens posen vostès un coeficient del 0,10%, que també ho poden fer?


Una cosa que l’oposició li han demanat a l’equip de govern de l’Ajuntament, és actualitzar el valors cadastrals, ja que la revisió cadastral es va fer al 2006 i per tant a preus de mercat de bombolla immobiliària, el que tindrien de fer, es sol·licitar una altra revisió però a la baixa, per tal d’adequar els valors cadastrals al preu de mercat actual, es clar que per això, l’equip de govern hauria d’estar realment al costat dels Veïns de Lleida.

El més espatarrant, es quan Mínguez afegeix que: “el Ministeri d’Economia tindria de vetllar perquè s’apliques la mateixa norma en totes les ciutats”. Escolti regidora, em penso que el seu partit ha estat ara durant casi vuit anys al govern de l’Estat, però que és abans va estar-hi catorze anys més. I si vostès pensen així, com és que no ho van fer? Al diccionari del meu poble, d'això crec que en diuen cinisme barroer.

Moltes excuses de mal pagador demostra la regidora, quan juntament amb l’Alcalde impulsen aquestes pujades de l’impost en temps de crisi, mentrestant els fets són: en el llistat de l’Ajuntament de Madrid, sortim Lleida com els primers per mèrits propis des de fa anys, per tant a Lleida som Campions en l’Impost de IBI. Pot ser també acabarem sent campions en escoltar mentides institucionals, penso que ja anem pel camí.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]