lunes, 5 de diciembre de 2011

La Tira



Perquè vol marxar Ros de Lleida?

Desprès de les eleccions i a primera hora del dilluns, a Àngel Ros, l’alcalde, li va faltar temps per deslligar la llengua davant un micròfon radiofònic, un fet que va recollir un diari de gran tirada. L’Alcalde va assegurar que no li havia agradat gens la campanya electoral del PSC, perquè no havia estat una campanya en positiu. Carai, no li va agradar, però tanmateix estava tant feliç i cofoi en el míting electoral amb Chacón?

Va lamentar els resultats obtinguts pel seu partit arreu de tot l’Estat, pel que assegurà que els socialistes espanyols es troben en un moment difícil i apostà per una profunda renovació, una qüestió que diu es tindrà de debatre en el proper congres dels socialistes catalans.
L’Alcalde va confirmar que començarà a treballar en la seva candidatura (i ja ho ha fet ) per a liderar el partit i mantindrà reunions amb els militants de tota Catalunya. Ros intenta unificar candidatures per no sortir-ne malparat, però els altres candidats no en volen saber res de la proposta.

És un fet que al seu partit li han anat malament les eleccions, incloent que a Lleida ha obtingut mols menys vots que CiU o que PP (el que podria ser un clar presagi d’uns mals resultats en les properes municipals).
Tenint en compte que ell va fer una campanya electoral amb el lema: “Perquè li agrada Lleida”, doncs sembla que ara ja no li agrada, o pot ser ja no li agradava aleshores quan feia la propaganda.
D’una altra banda, pot ser els votants no entendran massa, que vulgui deixar el càrrec d’Alcalde, ja que tots sabem com aquest càrrec, comporta substanciosos afegits econòmics (presidències variades, consell general de la Caixa, etc.) i amb tants assessors com té, no és previsible que tingui molts mal de caps en l’alcaldia.

Es clar que hi ha qui opina, que potser caldria afegir un segon motiu a aquesta apreciació, i és que sembla que el nostre Alcalde te una mica de por? Ens preguntem: Pot tenir Ros, algun motiu de temença, en el que ha estat la seva labor de govern municipal? En altres paraules, han estat les decisions de govern totalment ajustades a llei... Han estat prou impecables els comptes i prou ajustats els pressupostos?

Sigui com sigui, les ganes que té Ros de fugir de Lleida venen des de lluny: al 16 de juny de 2010, ja va fer unes declaracions a premsa, tot i dient sense que ningú li hagués preguntat, que ell s’oferia a ser cap de llista al Parlament. Disset mesos desprès, ell continua entossudit en ser diputat al Parlament (perquè liderar el partit suposa anar de cap de llista al Parlament). Es clar que sempre pot al·legar que ara “Li agrada Barcelona”.
I quina diferencia hi ha, entre ser Alcalde o diputat, quan el sou com Alcalde (més les retribucions adjuntes) es molt millor? Doncs de moment només en sabem una, la jurídica, es a dir, el privilegi de la immunitat parlamentaria.

Què us passa Alcalde, teniu alguna temença, o què?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]