viernes, 9 de diciembre de 2011

Des de la meva finestra



L'economia, al servei de qui?

El resultat de les eleccions del passat dia 20, diuen ben a les clares que qui té de formar govern és Mariano Rajoy. Els mitjans però, no paren de dir, que no li poden treure al futur president, cap intenció de govern ni cap nom de ministrable. El gallec fent bona la seva fama de procedència, no diu blanc ni negre, sinó tot al contrari, com diria aquell.

Aquests dies s’està parlant molt sobre la refundació d’Europa i com no pot ser d’altra manera, les primeres intencions del futur president, han d’anar inevitablement en aquesta direcció.
Si jo fos periodista, no li preguntaria a Rajoy sobre punts concrets de programa, sinó que de moment només li faria una pregunta:
Vostè que pensa, que l’economia ha d’estar al servei de les persones, o és que pel contrari, som les persones, qui hem d’estar al servei de l’economia?

A dia d’avui, no sabem que significa l’ambigüitat de les intencions europeistes de la parella Merko-zy. Es a dir, la refundació europea, tant pot ser un gir en favor de les persones, o pot ser que l’ambigüitat de la proposta sigui un calaix de sastre, on hi entra el ampliar encara més, els drets de l’economia i per tant dels mercats, sobre els ciutadans?

Però se’ns ha preguntat als ciutadans, quina de les dues i oposades direccions volem prendre, o és que fent ús i pot ser abús, d’allò que eufemísticament se’n diu, “democràcia representativa”, deixem a la parella de moda decidir el futur o el camí que ha de seguir Europa?

I si la parella de l’eix franco-alemany, decideix aquesta qüestió per tots, amb quina cara, els nostres polítics ens poden continuar parlant de democràcia?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]