lunes, 21 de noviembre de 2011

La Tira



L'esperit de la piràmide

El dijous passat el nostre Il·lustríssim Alcalde, va tenir un ensurt que va provocar la seva més encesa còlera: la premsa va gosar publicar, que una empresa de la Seu deixava la societat concessionària de la Llotja, per la qual cosa, Stormind torna a tenir el 100% de les accions.

Encara que alguns coneguem el tarannà colèric del personatge, sembla que aquest canvi no hauria de ser suficient per deslligar la ira rosina.
Per tant, pot ser el que li va burxar el geni, va ser que fos publicat, que la Llotja SA va tenir un dèficit de 27.000 € l’any passat.
També el tracte que li va donar al tema l’oposició: un regidor considera que el gruix dels ingressos del Centre de Negocis i Convencions (La Llotja) prové de les aportacions de l’Ajuntament i per tant, és com dir que no es pot sostenir per si mateix, sense diners públics. L’altre grup de l’oposició li ha demanat els comptes d’explotació de Stormind per poder saber com ha funcionat.
Aleshores, es posà de manifest una vegada més el que fa anys estem veien: al nostre Il·lustríssim el que el treu realment de polleguera, és que la oposició faci la seva tasca en tant que oposició.

Des d’aquí els volem encoratjar, a fi de que continuïn i no defalleixin en la seva tasca fiscalitzadora. Però compte, que aquesta “piràmide” (com en diuen alguns militants socialistes) guarda uns quants secrets. Pot ser faria falta que un Lord Carnarvon valent, es poses mans a l’obra, per desentrellar uns misteris que resten ben guardats.

Encara no sabem qui ha pagat la Llotja... si és que està pagada? Tampoc sabem si l’obra ha estat ja liquidada? Però val realment la Llotja, a preu de mercat, l’import que ha costat?
No sabem que hi pinta allí una Fundació del Paisatge Urbà, que pel que es diu, controla la publicitat al municipi, quan aquesta publicitat per llei, és una taxa i com a tal, només la pot tramitar l’Ajuntament... i ja es liquiden aquests ingressos a l’Ajuntament?

No sabem si algun dia, els lleidatans podrem llegir, els jeroglífics de la piràmide. De moment el que recordem, és que quan l’arquitecta va visitar la Llotja en construcció li va comentar a l’Alcalde: “Aquí hi ha uns grans espais. Necessiteu més gent a Lleida” Comentari al que l’Alcalde va respondre amb total sinceritat: “Sí, més gent per omplir tot això”. Ens preguntem, si serà aquest el motiu, pel que quan hi ha representació, apareixent autocars que paren a la porta descarregant gent dels pobles, alguns dels quals, diuen se’ls hi ha regalat l’entrada... I el viatge d’autocar, també?
Està clar, que omplir la sala en cada representació suposa un èxit pel nostre Alcalde i que no omplir-la, fora posar en entredit la necessitat de la Llotja.
Però si és permet el tripijoc per omplir la sala en una funció, podem pensar també, que el tripijoc es pot haver permès en altres assumptes de la piràmide.

Una vegada més queda fora de dubte, que al nostre Il·lustríssim, a part de que li portin la contraria, el que més el treu de polleguera, és veure que perd el control d’una situació. Però és que pel que sembla, no s’acaba de fer a l’idea, de que a partir dels resultats electorals del 20-N, estarà immers sense poder evitar-ho, en una situació de total descontrol i per tant, generadora de complicades situacions d’assajament al poder municipal.
És d’esperar doncs, que la precarietat fomentada pels ensurts s’instal·li en el Consistori lleidatà, una situació que pot arribar a ser tot un calvari pel nostre Il·lustríssim, si és que no pot fugir cap a Barcelona.

De moment, l’esperit de la piràmide continua guardant els seus secrets, tant de l’edifici, com d’altres encanteris. Qui sap si s’acabaran per fer públics els secrets, cosa que temen alguns grans sacerdots municipals, ja que es veurien obligats a donar algunes explicacions delicades.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]