miércoles, 30 de noviembre de 2011

Des de la meva finestra


  
Deixarem deutes en herència?  
Estem vivint un temps, en el que tot són deutes, retallades i psicosis de misèria. En un temps on els projectes més escoltats, són els de procurar mantenir-se, si pot ser, i no caure més endarrera. En un temps en el que el concepte d’optimisme s’ha esborrat de la quotidianitat.

Ara és el Govern de Balears, qui s’ha vist obligat a signar una operació de crèdit amb el Banc Santander per 100 milions d’euros, per tal de poder fer front a pagaments de nòmines de funcionaris i a pagar factures corrents de proveïdors o professionals contractats. Una xifra que s’ha de sumar als 75 milions que per les mateixes raons, van tenir de signar un altre crèdit amb l’ICO al més passat.
Les paraules del president del Govern balear, José R. Bauzá, venen a ser una mica enigmàtiques, quan diu que aquests crèdits “no representen la solució a tots els problemes, encara que ajudaran a afrontar la difícil situació econòmica”, per desprès afegir que “ens permetran afrontar el 2012 amb garanties” Val més que sigui així, perquè si les demandes de nous crèdits es van produint amb aquesta rotunditat, potser tindrem de començar a pensar que estan en fallida.

Sembla ser, que Balears esta travessant un record històric de deute en les illes, en el segon trimestre de l’any tenien un deute de 4.561 milions. Paral·lelament ens podem preguntar pel que ens pertoca més de prop als catalans: Què passarà amb la nostra Comunitat? Pensem que estem en la comunitat autònoma amb major volum de deute, que al segon trimestre és de 38.530 milions.
Sembla que no té massa importància, que el nostre deute representi el 28,9% del total de deute acumulat en el conjunt de les comunitats autònomes, el que més ens interessa saber, és que passarà aquí? Podrem pagar aquests deutes o els tindrem de deixa en herència als nostres fills?

Comença a generalitzar-se l’opinió, de que aquí i en determinats sectors de la política sobren pecats. I si al ciutadà que és enxampat en un delicte fiscal, pot ser condemnat penalment per perjudicar l’interès públic, com s’entén que governants que han generat grans deutes o forats econòmics, que també perjudiquen l’interès públic, no puguin ser jutjats i empresonats com delinqüents? És que pel contrari, continuaran sent persones respectables, que s’ofenen si se’ls gosa preguntar sobre els seus fets tant desafortunats?

Voleu dir que a més de l’austeritat amb la que ens van cargolant, no s’haurien de replantejar també altres coses en aquest país?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]