lunes, 7 de noviembre de 2011

Des de la meva finestra



Els il·lustríssims autors del desastre

La crisi econòmica qüestiona moltes coses, entre elles els aeroports “de guarniment”, que s’han estat construint els últims anys sense cap necessitat pública coneguda demostrable, com aquell que diu, casi sense solta ni volta, on molts ciutadans no hi creiem veure altra cosa, que un afany malgastador.
Molts diners gastats en uns aeroports que ningú havia demanat, tal i com demostra la seva infra utilització per part dels ciutadans. El que ens crida a molts l’atenció, és que sempre abans de fer una despesa tant gran, l’Administració parteix d’informes tècnics que asseguren o desaconsellen la viabilitat de la inversió. Aleshores ens podem preguntar, com és que sense informes favorables, tal i com demostra la realitat, es van construir aquests aeroports que només han servit per la despesa institucional? I perquè es van projectar uns aeroports innecessaris quan estàvem a sobre la crisi, o és que amb tants assessors, no van saber preveure que no tindrien més utilitat que ser un forat negre a les arques públiques?

Hi ha un seguit de aeroports desaprofitats. Són aeroports als que se’ls hi busca desesperadament alguna utilitat “que quedi bé”, per justificar davant els electors la despesa feta, en resumides comptes, perquè no se’ls hi vegi tant el plomall. El de Alguaire n’és un bon exemple que tenim a prop de Lleida, del que teníem entès va ser desaconsellat al seu dia per Aviació Civil, ja que en la zona hi ha molta boira a l’hivern. És un aeroport més, al que ara se li busca també alguna presumpta utilitat.
S’han proposat moltes reconversions, com estudi de rodatge cinematogràfic, escola de pilotatge, instal·lació per aeromodelisme, granja de caragols, planta de hidrogen i altres coses, llevat de pista d’aterratge per a OVNIS.
La qüestió és que no se li troba cap utilitat que sembli “prou adequada” i com sigui que es proposen tantes sortides, anem a proposar-ne una altra: una exposició pedagògica, obligada per a totes les escoles de Catalunya, amb les fotografies de com es va fer l’aeroport, passant desprès per un gran cartell que diria: “Aquest aeroport que no tenia utilitat aeroportuària, resultà ser un misteri, perquè no sabem amb quins informes favorables es va poder fer, ni perquè es va fer. Només va servir per foradar amb 100 milions d’euros les arques públiques, però algú haurà tingut un benefici constructiu”.

Tot seguit les fotografies del ex president Montilla, la dels ex consellers Nadal, Saura i Carod juntament amb la de l’alcalde Ros, amb un cartell on es diria: “Aquests són els il·lustríssims autors del desastre. Tota aquesta exposició, només té per objecte avergonyir a qui correspongui i deixar ben clar als joves, que seran els polítics del futur, EL QUE NO S’HA DE FER MAI MÉS: GASTAR DINERS PÚBLICS INÚTILMENT.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]