sábado, 29 de octubre de 2011

La Tira


  
Alcalde, feu-nos Partícips i Participarem en la Participació Ciutadana
 
El passat dijous va tenir lloc en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Lleida, la signatura de Convenis de l’Ajuntament amb les entitats veïnals de la ciutat. Com a representació institucional, l’Alcalde i la nova regidora de Participació, Arderiu, qui va fer un discurs, que al menys podem entendre com “poc sincer”.
Tot parteix d’una concepció liberal-autoritària de la política democràtica instaurada al país. Acostumats com ens tenen, a interpretar la Participació Ciutadana com un acte puntual, en forma de recolzament soterrat al poder institucional, però mai de participació real en el govern, per tant aquest, no es pot sentir defraudat, si la gent afirma no creure en ell.
Es evident però, que els antecessors de la regidora en el càrrec han tingut el mateix concepte de participació ciutadana, per tant està clar, que Arderiu (de qui ja coneixem el tarannà) no fa més que continuisme de tràmit.

Si mireu al vostre voltant, veureu com la participació ciutadana en aquesta ciutat, es limita a votar cada quatre anys i això si és que es va a votar, perquè el clar guanyador de les eleccions des d’un temps cap aquí, ve sent l’abstenció, un resultat que alguna lectura ha de tenir, per fer repensar als partits, sobre una reforma estructural de la democràcia.

En la nostra estructura democràtica, està instaurat que no són “políticament correctes”, altres formes de participació que no siguin la de votar quan arriben unes eleccions o fer aglomeració quan arriba la Festa Major. Fins i tot, s’arriba a comprar un simulacre de participació ciutadana en actes institucionals, amb canapès o coca amb xocolata.

Si Arderiu, que és el mateix que dir l’Alcalde, vol que hi hagi a la ciutat una veritable participació ciutadana, té molta labor a fer, ja que la llosa que en aquest sentit aplana l’Ajuntament es molt pesada, perquè quina participació ciutadana va haver per exemple, en l’assumpte de les antenes al Secà, a Rambla Catalunya o a Avinguda Garrigues. Quina participació va haver a Bordeta, quan els hi volien posar l’aigua del canal d’Urgell o amb l’assumpte del carrer Palauet. Amb les contribucions especials a Camí de Montcada. Amb el projecte dels Camps Elisis o la plaça Blas Infante a Cappont. Amb la permuta de parcel·les al campus de la UDL. Amb el parking de Ricardo Viñes. Amb la seguretat ciutadana als carrers de Bordeta, quan van haver de fer patrulles urbanes. Amb els intents dissimulats de posar la Mesquita als barris, que van haver d’aturar-se per les mobilitzacions?
Si Arderiu, que és el mateix que dir l’Alcalde o dir el Partit Socialista a Lleida, volen que hi hagi Participació Ciutadana, el primer que han de fer, és fer-nos Partícips als lleidatans, de quant devem des de l’Ajuntament, perquè, és veritat que devem més de 200 milions d’euros?
I si l’Ajuntament es casa de tots, perquè no ens obriu tots els expedients i assumptes municipals als Veïns de Lleida, per poder-nos assabentar de tot?
¡ Alcalde, feu-nos Partícips i Participarem !

Si hi ha un sentiment comú entre els Veïns de Lleida, és que l’Ajuntament no ens escolta, ni verbalment, ni contesta els nostres escrits de petició, ni vetlla pels interessos veïnals, sinó que sembla vetllar per altres coses. És una percepció comuna, que “casualment” es dedica a afavorir certes empreses, sense perdre de vista que una de les principals activitats municipals es posar multes de trànsit, es a dir, solucionar inquietuds ciutadanes, no, però recaptar tot plegat, sí.
Es fan obres caríssimes que ningú ha demanat i per tant, sense cap participació ciutadana, algunes d’una utilitat dubtosa, en detriment d’altres actuacions senzilles que si han estat reiteradament sol·licitades, ja sigui en reparacions en vials públics o actuacions de seguretat ciutadana.

Si en comptes d’un simulacre, volen tenir una veritable Participació Ciutadana, només pot ser quan les inquietuds ciutadanes siguin decisives en el govern.
En resum, segons ells va estar un discurs “políticament correcte”, però totalment allunyat de la realitat ciutadana.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]