miércoles, 19 de octubre de 2011

La Tira



La “cohesió social” a l’estil Ros
  
Ahir finalment, no va tenir lloc un desnonament anunciat a una família de l’Avinguda València, per no pagar dos mesos el lloguer.

D’entrada, si al fet de tirar al carrer una família per no haver pagat dos mesos, ho posem al costat d’un altre fet que també es dona en el mateix país, com és que uns banquers ineptes, s’emportin tranquil·lament cap casa, uns sobresous milionaris “per la patilla”, pagats des de l’entitat bancària d’on eren directius i que ara està descapitalitzada (a capitalitzar amb diners públics), pot ser que calgui dir, que comparant ambdós fets, és inevitable que es vegin com una mica desproporcionats, o si més no, com que la justícia en aquest país es clarament injusta.

Si la llei diu, que qui no paga el lloguer o la hipoteca pot ser desnonat, el propietari del pis llogat o el banc hipotecari, tenen tot el dret a exigir el desnonament i per tant la recuperació del pis.
Un altra cosa és, que quan una família no pot pagar el lloguer per causes de la precarietat econòmica (que ja s’està fent endèmica al nostre país), els Serveis Socials de l’Ajuntament, s’han de encarregar de buscar una solució a aquest problema, encara que sigui temporal, amb més motiu, quan l’Ajuntament té pisos deshabitats.

Pressionat en època electoral, per una concentració de gent davant l’edifici on estava previst el desnonament, l’Alcalde de Lleida declarà a la premsa, que els Serveis Socials de l’Ajuntament, fa temps que estan fent un seguiment d’aquesta família i que els hi van oferir un pis social per la meitat de lloguer del que ara paguen, però el van rebutjar. En saber tal cosa, la família va declarar reiteradament, que en cap moment els Serveis Socials els hi han ofert res.

Si l’Ajuntament no va poder solucionar el problema parlant amb la família catalana, quan troba solucions per altres famílies immigrants, queda bastant malament, però si l’Alcalde públicament i des del seu càrrec, ens diu una mentida, queda pitjor, molt pitjor.

En tot cas, li tindrem de recordar a l’Alcalde Ros, que la seva màxima de sempre és “aconseguir la cohesió social”, quan sembla ser, que això només són paraules, si de cas xerrameques, però no realitats.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]