martes, 11 de octubre de 2011

Des de la meva finestra



Teníem una PIRMI molt poc vigilada

Des de fa anys, es va aprovar la Llei 10/1997, un Programa Interdepartamental de la Renda Mínima d’Inserció (PIRMI), que es materialitza amb una subvenció mensual de subsistència, derivada de l’apartat d’ajuts a famílies en risc d’exclusió social.

En teoria però, aquesta subvenció només podia ser percebuda per un membre de cada família, però degut a la permissivitat administrativa amb la picaresca, vam sentir que en algunes famílies de ètnia gitana, se’ls va comprar la “quietud”, ampliant la subvenció a tots els membres de la família majors de 25 anys.

Amb l’arribada massiva d’immigrants al nostre país, la PIRMI va experimentar un gran increment. Sembla que alguns d’aquests immigrants van copiar el sistema d’ampliar el cobrament de la subvenció, a tots els membres de la família.

A més sembla que alguns perceptors immigrants van fer us de la denominada “reagrupació familiar”, perquè a l’arribada dels seus familiars aquí, obtenien també la PIRMI i després tornaven a marxar al seu país d’origen, però la seguien cobrant.
Un altra cosa és, que persones beneficiaries del PIRMI, estiguin treballant a més en l’economia submergida. Tots aquests presumptes fraus a la llei van passar desapercebuts per l’administració.

Al passat mes d’agost i amb motiu de la escassetat de diners, la Generalitat a traves de Benestar Social i Família, va decidir posar una mica d’ordre en la percepció d’aquestes subvencions, demanant als beneficiaris “una regularització de les seves dades”. Ara i amb els nous requisits, resulta, que un 19% de tots els que cobraven el PIRMI han deixat de ser perceptors. Es a dir, dels 34.000 perceptors, 6.460 han deixat de ser beneficiaris.

Resulta injust, que mentre a uns se’ns obliga a complir la normativa a cop de sanció, als perceptors de la PIRMI (19%) se’ls hagi permès cobrar la subvenció cada més en incompliment de llei, sense cap problema ni un. Del que no tenim cap noticia, és de la reclamació administrativa perquè retornin els imports cobrats indegudament per part d’aquest 19%.

Per posar un exemple, des de fa anys, els lleidatans estem sent durament multats, simplement per parar el cotxe en doble fila quan necessitem carregar o descarregar-lo, mentre certs perceptors de la PIRMI, estaven cobrant l’ajut sense poder-ho fer, segons normativa i no han estat sancionats.

Davant de tot, podem acabar pensant que hem tingut una mala Administració i que tantes multes com hem tingut de pagar, han pogut servir per poder subvencionar beneficiaris fraudulents de la PIRMI, per exemple.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]