lunes, 3 de octubre de 2011

Col·laboradors



Malalties transmeses per coloms
 
Els coloms son unes de les aus urbanes més ben vistes pels ciutadans; ens agrada que en donar-los menjar pel carrer, acudeixen confiadament fins ben a prop nostre. Son unes aus que podríem titllar en certa manera de “domèstiques”. És un fet, que ens agrada alimentar amb pa sec (per exemple), a les aus que habiten els nostres carrers i places.
La intenció es bona, però el que no sabem, és si els ben intencionats alimentadors de coloms urbans, son conscients de que aquestes aus poden transmetre malalties greus per via aèria, com poden ser, afectacions en la pell, hepatitis o un tipus de pneumònia mortal.

Ja sabem, que sempre hem vist com s’ha considerat als coloms com el símbol de la pau, però una cosa és un simbolisme i una altra molt diferent, és que siguin portadors de greus malalties per les persones.

Des de fa un temps, la comunitat mèdica i l’Administració, són sabedors d’aquestes possibilitats. En altres països europeus ja fa temps que s’ha començat a controlar el nombre de coloms urbans i s’avisa als ciutadans, aquí però, no hem vist encara cap mesura per part de l’Administració, sinó una total indiferència per prevenir possibles problemes de salut publica. 

L’Ajuntament ni tan sols es preocupa de treure els nius de coloms que hi ha en determinats edificis de la ciutat, sent com poden ser en aquest cas, un focus important d’infecció pels tots els veïns d’aquests edificis.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]