lunes, 26 de septiembre de 2011

La Tira



Les incoherències d'un gran endeutador públic

Des de fa uns mesos hi havia una bastida de gran mida, muntada en la façana de l’Ajuntament de Lleida, un parament que van dir era per restaurar la paret de l’edifici. Ara ens diuen que la restauració ja està enllestida, que han estat restaurades la façana, els balcons, etcètera, i que va estar pressupostada en 332.000 euros. A tot això, acaben d’afegir ara, la instal·lació d’una nova il·luminació ornamental.
En el comunicat es diu que “són tasques de millora”, la qual cosa vol dir que no eren urgents, es a dir, eren unes tasques que podien esperar, fet que resulta sorprenent al decidir-se fer aquesta remodelació en temps de forta crisi.

Hens preguntem quina deu d’haver estat la veritable raó de fons, que sembla ser denominador comú, en moltes obres innecessàries (i menys en temps de crisi) com hem vist a Lleida? Que deu ser el que impulsa aquest afany generador de grans despeses publiques, amb l’excusa de que fan quelcom?

Aquesta realitat sembla xocar frontalment amb l’opinió del nostre Alcalde que no para de repetir, la seva consigna d’estalvi per tot. Però la situació no està sent entesa pels veïns de Lleida, que no troben bé, el que l’Alcalde digui blanc i quan a la vegada fa negre.
Que pensaran els veïns de Lleida, si s’assabenten del Plan de Garantía del Govern Regional de Castilla-La Mancha, on es diu: “Actuaciones en inmuebles: Se limitarán las actuaciones en inmuebles para atender las reparaciones y mantenimientos estrictamente necesarios”.
Era necessari restaurar ara mateix la façana de l’Ajuntament? Doncs sí no ho era...

En qualsevol cas, el restaurar la façana ha costat 332.000 euros (il·luminació apart), dels que segons el comunicat, en aportarà 249.000 el Ministerio de Fomento; es a dir, una part la paga l’Ajuntament de Lleida, l’altra la paga el Ministeri però no el Ministre, sinó que ho paguem tot entre tots. Per tant, nova estocada al tresor públic, més deute encara per si no en teníem prou.
Enhorabona senyor Alcalde, des de la vostra posició de gran endeutador, esteu contribuint a engrandir encara més el deute públic, però amb quina finalitat, ens ho pot explicar?

Sembla que, qui sent un gran endeutador públic, que a la vegada fa el discurs contrari i que a més, aspira a ser Secretari General del partit, ens tindria d’explicar aquestes incoherències, o és que si un dia arriba a ser president de la Generalitat, pensa continuar fent el mateix, augmentant encara més, el gruixut deute que ens heu deixat des del tripartit?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]