jueves, 15 de septiembre de 2011

La Tira



La Plaça del Dipòsit, un escenari de baralles entre immigrants

A començaments de juliol, van haver dos agressions consecutives a la Guardia Urbana de Lleida, per part de immigrants de color que intentaven evitar les detencions d’altres companys. Aquests fets tant singulars van cridar l’atenció dels lleidatans, en demostrar la poca capacitat institucional per imposar la pau entre els residents immigrants de la zona, per tal raó l’Ajuntament va augmentar la vigilància policial en aquest sector del Casc Antic, tot i anunciant una revisió en les politiques socials.

A l’últim dia d’agost, es va produir una baralla que va implicar a immigrants de color contra magrebins, en la cruïlla entre carrer Sant Martí i la plaça Dipòsit. Una baralla que va requerir de la presencia de sis unitats de Mossos i Guardia Urbana. Sembla ser, que trenta persones de color, volien linxar a un magrebí que estava sent protegit per un grup de prostitutes magrebines.

La Plataforma Veïnal per a la dignificació del Pla de l’Aigua, van denunciar la baralla i manifestà, que queda demostrada la precarietat de les mesures adoptades per les autoritats, de cara a resoldre els conflictes al barri. Asseguren que aquest tipus d’incidents són freqüents a la zona, donada la competència existent entre màfies dedicades a la prostitució i venda de droga, per tal causa, reclamen actuacions continuades contra els pisos prostíbul i bars il·legals, que serveixen de tapadora a petits traficants i delinqüents. També reclamen un Pla Estratègic encaminat a resoldre els problemes socials i per tant, de seguretat al barri.

No sabem si l’Ajuntament serà capaç de fer un Pla sectorial que solucioni aquests problemes, uns fets que podrien tenir un paral·lelisme amb successos similars (encara que molt més multitudinaris i greus) amb el que està passant a Londres, on ni la forta contundència policial ha aconseguit aturar. En el cas dels greus disturbis anglesos, la flama que podria haver encès la metxa, podria ser l’augment de vigilància policial, que evita la venda de droga, però també, la retallada de prestacions socials a aquest col·lectiu. De tota manera, sembla injust socialment parlant, que aquest col·lectiu encara que sigui el més desafavorit, abusi del xantatge que suposen, la permissivitat delinqüencial i el rebre ajuts socials a canvi de no provocar disturbis.

No sabem quina pot ser la millor solució al problema, però sembla que en un Ajuntament amb tants assessors com el de Lleida, es tindria de trobar una alternativa, que fos solució de justícia per tots els veïns de Lleida. I si no són capaços de torbar-la, ens podem preguntar:
Quina utilitat publica té, el pagar a tants assessors, incloent-hi al gendre de l’Alcalde?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]