viernes, 2 de septiembre de 2011

Col·laboradors



Una injustícia anomenada PAC
Un document elaborat per Veterinaris Sense Fronteres sobre la injusta distribució dels fons de la PAC (Política Agrària Comunitària), que mostra com grans empreses acaparen els ajuts de la PAC a l'Estat espanyol.

La Política Agrària actual no serveix per ajudar als agricultors i molts dels diners del contribuent europeu (40% del pressupost total) serveixen per a finançar a les grans empreses del sector alimentari i a l’agronegoci.

Hi ha dades clares que quantifiquen la seva injustícia i il·legitimitat, com han vingut denunciant des de fa temps, sindicats agraris i diverses organitzacions, que defensen un món rural viu en el sí de la Plataforma Rural europea.

La injustícia en números: - Entre 1982 y 2010, han desaparegut 1,2 milions en llocs de treball en el sector agrari espanyol.
- Entre 2003 y 2011 la renda agrària ha baixat un 27%, al temps que entre 1995 y 2010 les vendes de la agroindustria van créixer un 65%.
- El preu final dels aliments, és de mitjana, 4,5 vegades el que reben els productors. Els baixos preus en origen fan a la producció dependent de les subvencions en un 35%.
- El 16% dels majors perceptors d’ajuts directes de la PAC a Espanya, van rebre el 75% dels fons totals.
- La mitjana dels ajuts percebuts és de 5.642 € per explotació, mentre que algunes empreses com Freixenet, Mercadona o García Carrión reben milions.
- L’endeutament mitjà de les explotacions agràries des de 2008, és superior a la renda agrària. La qual cosa suposa un important transvasament de fons a entitats de crèdit i a indústries agroquímiques. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]