martes, 30 de agosto de 2011

La Tira



Perquè ens demostren tant poc respecte per la llei?

En època del franquisme, es va crear a Lleida un complex lúdic pels lleidatans, aprofitant una zona on hi havia unes basses de rec. Les Basses d’Alpicat (o Parc Alcalde Pons) van ser un lloc d’esbarjo per la majoria dels lleidatans durant molts anys, es a dir, fins que l’Ajuntament (amb l’alcalde Siurana) va deixar de fer el manteniment corresponent i aleshores els veïns de Lleida van deixar d’anar al parc, on en gran quantitat utilitzaven les seves cinc magnifiques piscines, els bars, la zona de picnic i la gran quantitat de gespa. Una instal·lació de lleure que quan estava cuidada era un pol d’atracció fins i tot per gent de altres ciutats que venien en autocars al parc per passar un dia de lleure a l’aire lliure. En resum, es va deixar de fer el manteniment i com que cada cop havia menys instal·lacions fora de servei, els lleidatans van deixar d’acudir al parc, excusa ideal per tancar les piscines. El parc com centre lúdic es va tancar, però també es va abandonar, malgrat que s’hi assignaven pressupostos municipals?

L’actual alcalde, Ros, amb l’afany privatitzador que el caracteritza, va decidir cedir bona part del espai que conforma el parc, a una firma comercial vinculada al sector de l’esport. Per dissimular una mica el privilegi atorgat, ho va acompanyar, d’altres idèntiques intencions per algunes petites empreses. Acte seguit va fer un simulacre de participació en el disseny de com hauria de ser el nou parc de les Basses amb una enquesta que casualment, va donar el mateix resultat, que inicialment els que presentaven el projecte van insinuar?

Però es clar, aquí entren en joc interessos comercials oposats a la instal·lació del centre comercial, aleshores l’ajuntament es va veure obligat a sol·licitar de la Generalitat, la modificació Puntual del Pla General de Lleida (ordenació urbanística) per poder fer el canvi, mentre tapava amb terra totes les piscines. El Departament va denegar la modificació en tenir un informe negatiu de la Direcció General de Comerç, on es recorda la llei quan diu: que fora de la trama urbana, “per instal·lar aquests tipus de espais comercials, han de ser establiments de venda al major, o dedicar-se essencialment a la venda de carburants, embarcacions, vehicles, materials per la construcció i sanejament, o centres de jardineria”. Es a dir, res del que Ros i pensa posar.

A aquesta decisió va respondre l’Ajuntament tot i dient, que “la Generalitat ha de fer una interpretació que sigui més en consonància amb la realitat actual”, per tal motiu la Paeria ha presentat un contenciós-administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
Es a dir, al nostre Alcalde l’interessa que allí on la llei diu blanc, es llegeixi negre.

Perquè ens demostren tant poc respecte per la llei, i quins motius deuen tenir per a fer-ho?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]