jueves, 25 de agosto de 2011

La Tira



El Màgic Àngel 

Els lleidatans no sabem encara, quin és el deute real del nostre Ajuntament, és a dir, quan devem a traves de la “casa de tots”, doncs als 286 milions que tenim controlats hi ha que sumar els milions de deute dels “organismes autònoms” i qui sap, si no hi ha factures pendents amagades pels calaixos, però tot aquest deute no sembla importar al nostre Alcalde, que fen us de la màgia de la Paeria, es llença a gastar encara més, tant és així que el seu lema sembla ser: gastar per gastar.

Des de fa uns anys, tenim un mag en cap a la Paeria, que és un especialista en fer a Lleida unes infrastructures poc útils pels lleidatans, sospitosament generadores d’uns grans deutes pels veïns de Lleida, però és que a més, són obres que els veïns de Lleida mai havien demanat. En canvi el mag no fa, aquells equipaments o reparacions que els ciutadans demanen i aquesta és una paradoxa digna d’anàlisi: perquè no es fan les obres o reparacions sol·licitades i en canvi es fan altres que ningú ha demanat? 


Una gran majoria de lleidatans no entenem aquest paradigma, però tal vegada sigui que la màgia no cal que sigui entesa, perquè la màgia fonamentalment, és il·lusió.
Si en un moment donat, el mag ens diu que cal fer a Lleida un plató de televisió, anomenat Magical Media, doncs penseu que encara que als lleidatans no ho haguem demanat ni ens faci cap falta, pot ser al mag (o als seus interessos) li convé i en conseqüència, s’ha de fer.

El Magical Media són unes instal·lacions que costaran 11,3 milions d’euros, que segons diuen, seran finançats pel Ministerio de Industria, però no ens han confirmat que aquest import, no incrementarà indirectament el deute lleidatà. El que sabem, és que aquestes instal·lacions han estat aprovades pel nostre Ajuntament i per tant, també es podia haver destinat aquest pressupost a altres projectes demandats pels veïns de Lleida. O bé i donades les actuals circumstàncies, s’hagués pogut destinar el pressupost dels 11,3 milions, a rebaixar deute municipal, la qual cosa potser no s’ha fet, perquè és possible que es tracti d’un altre deute a retornar, via minoració anual de transferències econòmiques estatals.

Que quina utilitat tindrà pels lleidatans aquesta nova instal·lació? Doncs no ho sabem, el que si tenim com a segur, és que els lleidatans no ho l’hem demanada, en canvi hem sentit rumors de que a certa televisió lleidatana bastant ofegada pels deutes, des de fa temps li feia falta un plató de rodatge i mira per on, la màgia de la Paeria ho ha aconseguit sense que els hi costi ni un cèntim: ara tindran un plató gratuït.

D’altra banda, està molt bé que s’hagin fet rodatges cinematogràfics a l’aeroport d’Alguaire, al menys que aquest espai que ens va costar 97 milions tingui alguna utilitat, ja que no la té com aeroport (i segurament no la tindrà mai), ja que amb molta sort, només apunta a tenir-la com aeroport temporal de mercaderies. El que no s’entén, és perquè estant en temps de forta crisi, s’aprova invertir 11,3 milions, en una instal·lació que podia esperar, es més, en les actuals condicions aquesta inversió sembla malversació.

Només queda preguntar-li al Màgic Àngel, si ara que tindrà el seu Magical Media, ens farà sabedors de quin és el deute real de Lleida en aquest moment i com ho pensa pagar, o si pel contrari i d’acord amb la transparència que el caracteritza , aquestes qüestions només seran explicades a les generacions del futur.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]