jueves, 7 de julio de 2011

La Tira



Referèndums, però només quan els hi convé

Aquest any estem en una campanya electoral permanent: primer al maig les municipals i ara estan pronosticades les generals pel novembre, tal vegada aquesta situació de campanya permanent, faci que alguns responsables de partits polítics facin propostes i més propostes

Ara des de ICV proposen que “les retallades del Govern siguin sotmeses a un referèndum entre la ciutadania....El Govern de CiU no pot pensar que té carta blanca per a seguir retallant....CiU no hauria de temer res”, tot i convidant al PSC a sumar-se a la seva iniciativa, però no sabem realment què és el que proposen, si demanen que la ciutadania ha de votar totes les qüestions, o si és que només han de votar pel tema de les retallades?

De tant en tant, no és mala cosa mirar endarrera i si ho fem, veurem que ICV amb el tripartit, va ocupar la conselleria de Medi Ambient. Hem de recordar la forta sequera de la primavera de 2007, quan sent conseller Baltasar (ICV) es van gastar 490 milions d’euros en materials o estructures i estudis, per portar aigua en vaixells a Barcelona. Unes polítiques d'emergència, per prevenir que Barcelona no es quedés sense aigua. Unes mesures que van resultar bastant inútils, perquè finalment la pluja va solucionar el problema, desprès tots aquests materials (grans dipòsits, canonades i bombes d’aigua) que van costar tants diners, van ser deixats a l’aire lliure, en un pati de Vilanova de Sau.
El que no vam veure, és que ICV convoqués aleshores un referèndum per decidir si fer o no aquestes despeses, ni el va convocar tampoc, per afegir-nos el cost d’aquestes despeses al rebut de l’aigua dels lleidatans en forma de cànon, quan no teníem res a veure amb el possible problema de manca d’aigua a Barcelona.

Aleshores, ICV va estar en els dos Governs de la Generalitat que van deixar 32.000 milions de deute, motiu de les retallades, però és que quan estava al Govern, ICV no demanava ni feia referèndums, i només en demana ara que no hi és. Quin nom té això?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]