miércoles, 6 de julio de 2011

Des de la meva finestra







==================
El pressupost de la Sanitat Catalana
L’últim dia de juny, PSC, ICV, ERC i Ciutadans, van presentar esmenes a la totalitat contra el Pressupost de Sanitat Pública, unes esmenes que en obtenir els vots a favor d’aquests grups, amb les abstencions del PP i els vots en contra de CiU, van quedar rebutjades. Per tant, ara aquest Pressupost de 9.188 milions d’euros pot prosseguir la seva tramitació parlamentaria.

Les fortes critiques que s’han fet per part de ciutadans, treballadors de hospitals i fins i tot el moviment 15-M, a les retallades en la Sanitat catalana, han fet que el Govern reconsiderés la seva postura inicial i acabés aplicant una retallada del 6,96% al pressupost sanitari, respecte als 9.287 milions del 2010 i per tant, pel davall del 10%, que s’ha aplicat al conjunt dels departaments de la Generalitat, qui quantifica el pressupost sanitari pel 2011, en 1.207 euros per usuari.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va comparèixer per explicar el què del pressupost. A les crítiques advertint del risc de pèrdua de qualitat assistencial, va respondre que al 2007, el pressupost era el mateix per un nombre d’usuaris similar i aleshores no van haver protestes.
Ruiz va al·legar, que en el seu “Pla de Salut 2012-2014”, el que prima és “reduir estructures i no atenció, per guanyar eficiència clínica”. Va afegir que “aquests pressupostos permetran donar resposta a la majoria de les necessitats que es puguin generar”, reconeixent que aquesta retallada no li agrada ni a ell, ni al Govern, ni a ningú. Va resumir la situació dient que, ell té l’obligació de fer possible el necessari amb el que té, amb un pressupost que permet mantenir l’atenció sanitària, però no inversions en infrastructures físiques.

Veurem que passa amb la Sanitat Pública catalana i si serà cert, que aquests pressupostos permeten donar resposta als problemes sanitaris dels usuaris sense perdre eficiència. Si acaba sent així, tindrem de felicitar al Govern de la Generalitat, però si resulta que perdem eficàcia sanitària els tindrem de criticar, assenyalant que en comptes de retallar aquests 639 milions en despesa sanitària respecte al 2010, podien haver-los retallat (més encara), en despeses administratives o institucionals.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]