viernes, 10 de junio de 2011

La Tira



La plaça dels bancs desvagats

De vegades passa, que els governants prenen decisions que no mostren cap lògica ni coherència, són com iniciatives sense seny, o com diuen en alguns pobles lleidatans, sense salderi.

Posar bancs per asseure’s en una plaça, està bé, és el que sembla més adient. Per contra no posar-ne cap, dona la sensació de veure una plaça inacabada, sembla com si en el imaginari popular els bancs fossin un complement relacional en qualsevol plaça. Però compte, que malament si no ni hi ha, i malament si ni hi ha tants que embafen, perquè aleshores dona la impressió, de que és un amuntegament de bancs o un desequilibri.
En la plaça de Jesús Moncada, darrera la parròquia Sagrada Família (Cappont), podreu contar 36 bancs pràcticament amuntegats en ben poc espai.
Es tracta d’uns bancs que segons els veïns de la zona, quan més gent han vist asseguda han set set persones a la vegada. Es pregunten, el perquè feien falta tants bancs en aquesta plaça, quan al tocant hi ha la plaça de Pablo Iglesias, un espai que triplica el de J Moncada i on hi ha ben pocs bancs?

En resum, una plaça on es veuen molts bancs buits, sense utilitat. Això pot demostrar que qui dissenya aquestes places no té en compte les necessitats dels veïns, o dit d’un altra manera, que per sistema ni es consulta ni s’escolta als veïns que seran els usuaris de l’espai dissenyat, perquè recordem que els veïns som els destinataris de la política, però també paguem aquestes decisions. Aquest és un exemple més, del que no es té de fer.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]