miércoles, 29 de junio de 2011

Des de la meva finestra



Tenim 600.000 aturats a Catalunya, dels que 60 són de l'Hospital Santa Maria

S’acaba de publicar que l’atur ha baixat en 6.000 persones, al maig respecte al mes d’abril. No s’entén, perquè si mirem les dades del INEM corresponents al maig anterior, veurem que a nivell de tot l’Estat, l’atur ha pujat en 40.000 persones.

El Ministerio de Trabajo diu que el nombre de desocupats a Catalunya és de 595.340, una xifra que molts pensem es té d’incrementar en uns quants milers, per saber la quantitat real. Segons la EPA, a l’últim trimestre del 2010 la taxa d’atur a Catalunya és del 18,27%, una xifra que és prou elevada com perquè tothom se’n adoni, no obstant els sindicats que conformen el Comitè d’Empresa de l’Hospital de Santa Maria a Lleida, no semblen haver estat al cas, de que en els últims anys la taxa d’atur s’ha duplicat.

Al Comitè d’Empresa ara resten alarmats perquè en el seu centre, han estat acomiadats uns 60 treballadors temporals o interins, quan sempre hem sabut que les feines temporals o interines, tenen un termini i molts hem estat afectats alguna vegada per la finalització d’un contracte temporal o de interinitat.

Estem en contra de retallar prestacions sanitàries, i més quan es pot retallar abans, certes i pot ser prescindibles (quan no inútils) despeses institucionals, però els hi tenim de dir, que aquests mateixos sindicats que ara posen el crit en el cel, pels 60 treballadors interins acomiadats, no s’hagin adonat, en tant que sindicats, de que en el decurs dels últims anys, malauradament la taxa d’atur s’ha duplicat mentre ells no deien res.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]