lunes, 20 de junio de 2011

Des de la meva finestra



El mal exemple de Fukushima

El desastre del terratrèmol-tsunami a les costes de Japó, va tenir com efecte col·lateral que la central nuclear de Fukushima quedés greument afectada i inservible y que es convertís a més, en un perill o amenaça radioactiva pels seus veïns en un radi d’uns 30 km. El nucli d’un dels reactors s’ha fos, en haver-se quedat moltes hores sense refrigerar a causa de les destrosses del tsunami

Ara la elèctrica japonesa propietària de la central, Tokyo Electric Power (TEPCO), informa de que en l’any actual tindrà unes pèrdues de 10,6 milions de €, quan en 2010, havien tingut uns beneficis de 3,4 milions de €. Estima que la crisi patida per la central de Fuikushima tindrà un dèficit d’uns 8,5 milions de €. Només per refredar els reactors i evitar així la propagació de les radiacions, suposarà una inversió de 3,4 milions de €. Segons analistes econòmics, es tracta de la major pèrdua registrada en la historia per una companyia japonesa no financera.

Tepco acaba d’anunciar que dimiteix el president de la companyia, Masakata Shimizu assumint la responsabilitat del accident. Lo curiós es que es miri per on es miri, aquest senyor no té cap culpa de que en un terratrèmol i el seu posterior tsunami acabessin destruint la central. En tot cas, mai es devia haver autoritzat la construcció d’una central en una zona de elevat risc sismic, i en tot cas també, si algun ha de assumir responsavbilitats, hauria de ser la autoritat japonesa que va autoritzar tal disbarat, els tecnics que van firmar els informes favorables, juntament amb els polítics que van autoritzar, són els que haurien de ser no ja dimitits, sinó també jutjats per un delicte de temeritat amb efectes de mort i perjudicis milionaris, doncs Tepco mai hagués pogut construir la central en aquell lloc sense autorització política. En una democràcia, el poder polític està per resoldre problemes generals als seus ciutadans, que som els que els hi paga un bon sou, però no per crear-ne de innecessaris.

En totes les democràcies s’hauria d’instaurar una llei que penalitzés amb elevades penes de presó, al polític que en l’exercici del seu poder i fent desistiment de responsabilitat, es dedica a prevaricar, creant nous problemes als seus ciutadans, en comptes de resoldre els ja existents.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]