miércoles, 8 de junio de 2011

Cartes al Director

Equiparar-nos a Europa, sí, però en tot

La canceller alemanya Merkel va declarar que es necessari unificar en la U.E., l’edat de jubilació i els dies de vacances que tenim els ciutadans, tot i fent especial menció a països com Grècia i Espanya, donant a demostrar que estem molt allunyats de Alemanya en aquests aspectes.

Sincerament no se si es que Merkel està mal informada o si ho fa veure (la crisi del cogombre acusant Espanya és prou il·lustrativa): l’edat de jubilació legal està en els 67 anys tant a Espanya com a Alemanya, mentre que la edat real de jubilació és als 62,8 anys pels espanyols, quan pels alemanys és de 61,5 anys. En quant a les vacances, els 30 dies naturals que tenim els espanyols venen a ser el mateix que els 24 dies laborables que tenen els alemanys.

La canceller oblida, no sé si interessadament, mencionar certs aspectes de la nostra economia que convindria equiparar també, per exemple els salaris i les pensions: mentre a Alemanya la mitjana del salari anual està en 42.400 euros, a Espanya és de 23.200 euros. La pensió mínima mensual alemanya, és de 1.645 euros, mentre que la espanyola és de 570 euros. Mentre a Alemanya es treballa una mitjana de 1.389 hores anuals, a Espanya es treballa una mitjana de 1.653 hores.

Un altre aspecte comparatiu que oblida, és que mentre empresaris i sindicats alemanys han estat capaços d’arribar a acords per mantenir els llocs de treball durant la crisi, els empresaris espanyols han aprofitat la crisi per acomiadar treballadors mentre els sindicats molt ben subvencionats feien la migdiada, però de tot això la canceller no ha dit res.

Així doncs, només em queda animar Merkel perquè s’informi bé abans de parlar i sobretot, que reclami per la tota la U.E. els assumptes mencionats.

Víctor

--------------------------------------------------
Nota de la Redacció: Les Cartes al Director aniran degudament identificades i no podran contenir insults, ni ser ofensives, en tot cas, no seran la nostra opinió sinó la del signant. En cap cas es mantindrà correspondència amb els autors. Les Cartes al Director es poden enviar a la nostra adreça: ilergeta386@gmail.com

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]