miércoles, 25 de mayo de 2011

La Tira



Una fundació sense raó de ser

Per a que necessitem els lleidatans una Fundació del Paisatge Urbà de Lleida? És que pot ser, la ciutat de Lleida té un paisatge urbà singular, a protegir com si fos patrimoni de la humanitat?
Segurament no hi ha res d’això, i pot ser que tot sigui un muntatge per no sé què. Sigui com sigui, es una fundació amb un president que és el nostre Alcalde.

La Llei de Fundacions és molt clara al respecte; són organitzacions constituïdes sense ànim de lucre, però segons diu l’ordenança que dona cos legal a aquesta fundació, una de les principals funcions d’aquesta entitat, és la de gestionar la publicitat amb ànim de lucre en via publica, la qual cosa no sembla quadrar amb els principis de la llei, però tampoc es fàcil d’entendre, senzillament perquè això es una taxa i les taxes segons la Llei de Bases, només les pot cobrar un Ajuntament.
Davant d’això es podria preguntar: una fundació és un Ajuntament? No, doncs si no ho és, com s’entén que el nostre Alcalde sent el President, permeti aquesta irregularitat tant manifesta?
I perquè des d'un Ajuntament, es creen fundacions i empreses per a fer les tasques pròpies d’un Ajuntament; és fa pot ser, perquè aquestes tasques quedin fora del control municipal?

Estem clarament, en època de crisi profunda i el més sensat sembla ser: primer l’imprescindible, segon el més urgent i tercer el necessari, i si als ciutadans ens retallen pensions, sous, sanitat, educació i medicaments, l’Administració ha de retallar també tot allò que no és imprescindible.

A més, quina utilitat ciutadana en trèiem els Veïns de Lleida, de una fundació que ha de fer funcions d’un Ajuntament, quan en aquest Ajuntament hi ha una plantilla de 1.500 treballadors?
I quant ens costa el manteniment d’aquesta fundació als lleidatans?

Ens poden explicar, quin import és el que ha ingressat en les arques municipals, en concepte de publicitat a la via publica des de que va ser creada, la Fundació del Paisatge Urbà de Lleida? Quin misteri deu tenir tot això?

Són preguntes pel nostre Alcalde, que segurament com de costum en ell, no contestarà.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]