viernes, 6 de mayo de 2011

La Tira



Els compromisos de Àngel Ros per la Lleida del futur

El dia 2 de maig, vam rebre en els nostres domicilis, un fulletó electoral de l’Alcalde de Lleida (encara que creiem està prohibit repartir-ho abans de la campanya electoral) i que porta per títol “Els compromisos de Àngel Ros per la Lleida del futur”; són uns compromisos com:
A Lleida, l’educació serà molt més que un dret.Sí i tant es així, que al barri de Cappont porten 8 anys demanant un Institut de Secundaria i una altra escola bressol, però encara no els han vist.
Pla Estratègic per l’Ocupació i l’Empresa de Lleida.No sabem quina deu de ser l’Estratègia per la Ocupació, però tenim una pregunta: la saben els 29.000 aturats lleidatans?
Mercats moderns i de proximitat.No sabem de quins Mercats parlen; els mercats Municipals han tancat tots menys dos?
La Lleida dels drets i dels deures. Per una ciutadania amb valors cívics i ètics.Tindrem els Veïns propis de Lleida, els mateixos drets en Ajuts Socials que els immigrants?
Tindrem dret, a que se’ns baixi el IBI, l’aigua i la recollida de escombraries i tots els impostos municipals, en temps de crisi?
Tindrem dret els Veïns de Lleida, a que tots els nostres escrits siguin contestats des de l’Ajuntament?
Tindrem dret, a la transparència municipal, la veurem alguna vegada?
Tindrem dret, a tenir un Govern Municipal, que miri pels Veïns de Lleida i no només per algunes empreses?
Tindrem dret, a tenir un Guardia de Barri, amb una funció d’ajut al ciutadà, de vigilància i que no sigui simplement un multador de barri?
Tindrem dret, a tenir una Guardia Urbana que acudeixi quan els Veïns telefonen per alguna cosa?
Tindrem dret, a tenir un Govern Municipal, sensible a les inquietuds dels Veïns de Lleida, o continuaran sensibles només a les inquietuds d’algunes empreses?
Tindrem dret, a tenir una millor vigilància en els nostres carrers?
Tindrem dret, a caminar pels nostres carrers tranquil·lament, sense tenir que mirar contínuament al terra, per evitar forats a les voreres i excrements de gos?
Els aturats lleidatans, tenen dret a un lloc de treball, però tindran un lloc de treball?
Millora en el benestar i autonomia per la gent gran.I el ajuts per la Llei de Dependència aprovats des de fa dos anys i que no arriben, on són?
Lleida, ciutat sostenible que aposta pel transport públic.Potser igual que fins ara: transport públic amb poca puntualitat i poca freqüència de pas i un transport públic amb unes accelerades i frenades brusques, perilloses pels usuaris.
Valors per preservar: l’Horta i les zones verdes.La Plaça Blas Infante és un exemple de zona verda construïda.
Diu que vol preservar l’Horta, quan va decidir un traçat de la variant Sud que esgarra una gran zona immillorable de conreu de l’Horta.
Els espais públics, patrimoni de la ciutadania.Els espais públics de Lleida aviat seran un record d’una altra època: Ens ha privatitzat els Camps d’Esports, l’espai de la Ciutat esportiva de Balafia, les parcel·les del campus de la UDL, una tercera part dels Camps Elisis, molts carrers de Lleida privatitzats posant parquímetre. Ara privatizen un mercat i pensen privatitzar també, les Basses d’Alpicat.
En que quedarà el patrimoni públic?
Nous vivers al Parc Científic de Gardeny per als joves amb talent.Sí, en un Parc Científic, fet amb un crèdit de 30 milions d’euros que tenim de retornar. A més fa pocs dies, deia l’Alcalde hi havia 540 llocs de treballs i ara declara que són 1.100?

Sincerament, semblen el recordatori d’uns compromisos antics que mai s’han complit. Tot això pot recordar la frase de Groucho Marx: “Aquests són els meus principis, si no li agraden en tinc uns altres”.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]